Je lijkt je moeder wel!

Deze week bleek uit onderzoek dat veel vrouwen zichzelf ‘oud’ voelen op het moment dat
ze hun moeder in zichzelf herkennen.

Bij velen slaat niet alleen de angst voor een oude kop hen om het hart, maar zijn ze ook bang te vervallen in ouderwetse burgerlijkheid.

Of je het nou tegen jezelf zegt of dat iemand anders het tegen je roept: de eerste keer is het behoorlijk confronterend als je erachter komt dat je trekken van je moeder (die je wellicht zelfs verafschuwde) begint te krijgen.

Maar niet getreurd, het overkomt elke vrouw wanneer ze zo boven de 30 komt…………..

Dit blijkt uit onderzoek van Hallamrk onder 1000 Britten.

Rond hun 32ste komen vrouwen erachter dat ze op hun moeder lijken. Pieker- en hamstergedrag, vroeg gaan slapen, een voorliefde voor soaps en felle kritiek leveren, zijn zo van die dingen.

Dat merkt manlief meestal ook. In de verwijten die zij maakt, klinkt immers ‘schoonmama’ door. 17% van de mannen maakt duidelijk daar niet blij mee te zijn.

“Of je nu ontzag hebt voor je moeder of jezelf hebt voorgenomen haar karaktertrekken en gewoontes niet over te nemen, het gebeurt toch”, meent gedragsexpert Judi James.

“Ondanks ons streven onszelf te blijven en ons te ontwikkelen tot individuele personen met een eigen karakter, is het meeste van ons gedrag aangeleerd of gekopieerd in de periode dat onze moeder ons het meest beïnvloedt.”

Of we het nu leuk vinden of niet, de gewoontes van onze moeders zullen onvermijdelijk opduiken. Zeker als je zelf kinderen hebt of krijgt.

Lees ook:Na het overspel…
Lees ook:Rond je 30ste, na je eerste bevalling, begin je op je moeder te lijken!
Lees ook:Wie zijn billen brandt…
Lees ook:Trendy: trouwen met jezelf
Lees ook:Ik wil geen verkering met jou als……….

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>