Mannen met zussen: betere partners, maar seksueel minder aantrekkelijk

Mannen die opgroeien in een ‘vrouwengezin’, dus meestal met veel zussen, doen het later beter als echtgenoot.

Zij zijn namelijk al van jongs af aan gewend aan typisch vrouwelijke zaken.

Maar nu blijkt uit nieuw onderzoek dat mannen met veel zussen seksueel als minder aantrekkelijk worden ervaren door andere vrouwen…………..

Een team van psychobiologen experimenteerde met pasgeboren ratten. Ze verdeelden hen in verschillende hokken. In het ene zaten vooral mannelijke, in het andere vrouwelijke en de derde was evenwichtig gemengd.

Zo ontdekten ze dat seksueel gedrag meer beïnvloed werd door de situatie waarin de dieren groot worden dan door de situatie waarin ze geboren werden. De mannelijke ratten die opgroeiden in een vrouwelijk nest hadden minder seks.

Dit komt doordat ze niet ‘uitgenodigd’ worden door de vrouwtjes: zij geven namelijk seksuele signalen door hun oortjes te bewegen.

De onderzoekers ontdekten zo dat de verhouding van mannen-vrouwen binnen een familie invloed heeft op seksueel gedrag, maar niet op hun seksualiteit. Een man met veel zussen heeft dus niet meer kans om homoseksueel te zijn.

Veel zussen maken een man qua manieren en lichaamstaal wel vrouwelijker, wat hun seksuele aantrekking bij dames verkleint.

Wat van toepassing is op ratten, geldt ook voor mensen, aldus de onderzoekers. “De samenstelling van je gezin is belangrijk, het aantal broers en zussen en de interactie tussen deze individuen heeft invloed op de vorming van je persoonlijkheid.”

Lees ook:Als je straalverliefd bent word je niet straalbezopen!
Lees ook:Ook ratten worden gruizig van lingerie en parfum
Lees ook:Mannen uit een mannengezin zijn vruchtbaarder
Lees ook:Vrouwen gebruiken dagelijks 13.000 woorden meer dan mannen
Lees ook:Tienerzwangerschappen werken aanstekelijk onder zussen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>