Moeders spelen hoofdrol in huiselijke ruzies

Meer dan 91 uren per jaar bekvechten familieleden met elkaar.

Ouders en kinderen hebben minstens 3 meningsverschillen per dag.

Vooral moeders spelen daarin een  hoofdrol………

Zo blijkt uit Brits onderzoek.

De meeste woorden vallen over huishoudelijke taken, kinderen die ‘het huis als een hotel beschouwen’ of het gebrek aan waardering voor elkaar, wanneer echtelieden het idee hebben dat de liefde van de wederhelft vanzelfsprekend is.

Meestal laaien deze en andere ruzies 3x per dag op met een gemiddelde duur van 5 minuten. 91 uur per jaar wordt zo ruzie gemaakt, waarbij opvallend genoeg, vooral moeders lopen te mokken en te schreeuwen.

Onderzoeker Mark De Netto vindt dat logisch, omdat moeder nog altijd de centrale rol speelt binnen het gezin. De resultaten tonen trouwens dat ook vaders steeds meer betrokken worden bij onenigheden binnen het gezin.

Wel verschillend is de manier van reageren. Terwijl dochters vooral de deur met een harde klap dichtslaan na een woordenwisseling, vluchten vaders eerder het huis uit en geven ze de voorkeur aan een ritje met de auto om af te koelen.

Televisie bleek een belangrijke rol van onenigheid. Moeders geven de voorkeur aan soaps, vaders willen eerder naar documentaires of sportprogramma’s kijken. Kinderen pleitten dan weer voor films of reality TV-shows.

Volgens De Netto hebben al deze kleine meningsverschillen een voordeel: ze versterken de banden binnen het gezin en bieden een uitlaatklep voor elk familielid. “Toch is het nog wel goed om eerst langzaam tot 10 te tellen voor je ontploft”, adviseert hij.

Lees ook:Ongeëmancipeerde vaders kweken agressieve zoons
Lees ook:Jonge kinderen van gescheiden ouders wonen het liefst bij hun moeder
Lees ook:Geboorte 1e kind geeft enorme geluksdip
Lees ook:Jongeren die fijne thuisbasis hebben, beginnen later aan seks
Lees ook:Ouders met grote gezinnen zijn stukken gelukkiger

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Moeders spelen hoofdrol in huiselijke ruzies

  1. Pingback: Helaas moderne papa’s: de meest harmonieuze gezinnen hebben klassiek rollenpatroon | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>