Lievelingetje

Het schijnt dan toch waar te zijn: veel moeders hebben wel degelijk een lievelingetje en dat is bijna nooit het oudste kind……………..

Dat blijkt uit een Brits onderzoek onder duizend moeders. Moeders kunnen maar moeilijk een band krijgen met hun oudste, omdat de ervaring moeder te worden te overweldigend is of zelfs traumatisch.

Eén op zes moeders bekende meer van het ene kind te houden dan van het andere. De favoriete kinderen zijn meestal degene die de minste problemen opleveren, of met wie moeder het makkelijkst een band opbouwt.

Lees ook:Minder goede band met moeder is beter voor mentale gezondheid
Lees ook:Slecht liefdesleven? Geef je moeder de schuld maar!
Lees ook:Tienermeisjes & hun moeder
Lees ook:Het mooist gelijkende kind heeft een streepje voor
Lees ook:Vooral vrouwen tweede leg

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lievelingetje

  1. Thamara

    Ben ik het niet echt mee eens…. ik hou van al mijn kinderen evenveel ,maar van elk weer anders . Bij de oudste heb ik idd ondervonden dat het leek alsof er een minder diepe liefde was als de kinders daarna.. toch , nu hij volwassen is, heb ik er de beste band mee van al mijn kinders.
    Ik zeg nooit dat ik van al mijn kinderen evenveel hou.. want ze hebben allemaal iets unkieks en waardevols op hun eigen manier. Ik hou dus van al mijn kinders allemaal anders.
    Juist van zorg of probleemkinderen kun je des temeer van houden.. kijk maar eens bij de zorg van een downsyndroomkindje.. hoeveel liefde er daar niet voor is in een moeder hart.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>