Eten voor de televisie

Vroeger was het feest als er voor de televisie gegeten mocht worden. Groot feest zelfs. Er hoefde niet gepraat te worden, behalve over de televisie. En dat was leuk. Het was een soort klein avontuur.

Zodra we dan als volwassene met onze kinderen besluiten voor de tv te gaan eten, voelen we ons best schuldig……………

Eigenlijk mag het niet, is het niet gezond. Het is beter gezamenlijk aan tafel te eten omdat er dan beter contact is tussen de kinderen en ouders. Er wordt gepraat over school, vrienden, problemen etc. Kinderen worden ook sneller gecorrigeerd ivm gezond eten. Ouders zouden op deze manier beter kunnen voorkomen dat hun kind wegglijdt in de spelonken van de hel en MacDonalds.

Echter onderzoekers van de University of Minnesota hebben dit fenomeen onderzocht en kwamen er achter dat ook als het gezin voor de televisie eet, kinderen nog steeds een gezonde levensstijl hebben. tijdens het televisiekijken. “Tot verrassing van de onderzoekers bleek hun levensstijl nauwelijks af te wijken van hun leeftijdsgenoten die aan tafel eten.”

En ook al geven de onderzoekers aan dat ze het liefst hebben dat gezinnen gezamenlijk eten met de televisie uit, ga lekker je gang en eet gezamenlijk voor, op of naast de televisie. Het maakt voor de gezonde levensstijl van je kinderen niet uit. En er zijn toch ook andere momenten dat je een educatief praatje kan maken?

Lees ook:Dikke maatjes zijn funest voor je januari-dieet
Lees ook:Eten met het hele gezin aan tafel gaat eetstoornissen en overgewicht tegen
Lees ook:Vanavond koken de mannen
Lees ook:Helft Nederlandse singles wil een gezonder leven
Lees ook:Schoonmoeder is slecht voor je hart

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Eten voor de televisie

  1. Wendie

    Net zoals zoveel dingen is het geen kwestie van of wel of niet. Het is toch zonde om niet met je kinderen naar de tv te kijken als er dat programma is dat jij en ook je kinderen niet willen missen, lekker met een bord eten op schoot. Natuurlijk kun je een programma ook opnemen en later bekijken, maar tv kijken kan net zo gezellig familie-bindend zijn als samen aan tafel eten. Op andere momenten kan je er dan voor kiezen om in alle rust samen te eten.

      /   Reply  / 
  2. Danny

    Zijn er al gezinnen die met laptops aan tafel zitten?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>