Hans woont samen met zijn 4 (siliconen) vrouwen

men-living-dolls

In hoeverre kan je een emotionele relatie hebben met iets dat niet van vlees en bloed is? De NOS ging langs bij Hans, een van de managers van The Doll Forum. Ook op dit online forum voor poppeneigenaren worden de laatste technologische ontwikkelingen besproken. De site heeft 47.000 leden.

Hans heeft 4 siliconen-vrouwen die hij vooral gebruikt voor zijn grote hobby: fotografie. “Maar er zijn ook leden die liefdesrelaties hebben met hun pop, al kopen de meesten ze voor de seks.”

Niet iedereen is blij met de opkomst van seks- en liefdesrobots. Sommige wetenschappers zijn bang voor een afname van menselijke interactie als robots verder worden ontwikkeld. “Het kan leiden tot een vertekend beeld van seksualiteit, minder kinderen en minder huwelijken”, zegt onderzoeker Kathleen Richardson, die zelfs een campagne tegen seksrobots is gestart.

In december wordt voor de tweede keer een internationaal congres georganiseerd over seks en liefde tussen mensen en hun mechanische maatjes. Naast de laatste technologische ontwikkelingen bespreken wetenschappers daar ook ethische dilemma’s. Want kan de liefde voor een robot de liefde voor een mens vervangen? En raken mensen daardoor niet sociaal geïsoleerd?

Eigenlijk had het congres vorig jaar al moeten plaatsvinden in Maleisië, maar dat werd verboden door de overheid. ”Die is nogal conservatief”, aldus mede-organisator en computertechnoloog Emma Yann Zhang. “We hebben het moeten verplaatsen naar Londen.” Zij ziet er weinig gevaar in. “Net als dat mensen een seksuele voorkeur hebben voor een geslacht, gaan sommige mensen een voorkeur ontwikkelen voor robots. Dat betekent niet dat er geen menselijke relaties meer worden aangegaan.”

Lees ook:Soa’s dwingen de mens tot monogamie
Lees ook:Mannen worden overbodig als de robot nog slimmer (en liever) wordt
Lees ook:De ‘Surinamisering’ van de liefde
Lees ook:Verliefde mensen zijn als kacheltjes, depressieven zijn diepvriezers
Lees ook:Wie deelt er de lakens uit en wie in bed?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>