Gelukkige stellen worden lekker dik samen

FatCoupleSamenwonen maakt dik en een gelukkig huwelijk nog meer. De partner is dan ook bepalender voor het figuur van mensen dan hun ouders tijdens de opvoeding.

Hoe iemands leefstijl is op volwassen leeftijd, is doorslaggevender dan die tijdens de jeugd.

Dat blijkt uit onderzoek van de University of Edinburgh onder 20.000 mensen uit Schotse families, waarover is gepubliceerd in PLoS Genetics.

De deelnemers werden opgemeten, gewogen, hun genen werden vergeleken en er werd hen gevraagd naar hun woonomgeving in het verleden en het heden.

Genen leggen weliswaar de basis voor overgewicht, maar de leefomgeving is cruciaal. “Mensen die slechte genen hebben, kunnen door hun leefstijl aan te passen toch het risico op obesitas verkleinen”, aldus onderzoeker Chris Haley in een reactie aan Telegraph.

Een partner is daarvoor bepalend, omdat die van grote invloed is op hoeveel iemand eet, sport en leeft in het algemeen. En wat blijkt ook? Gelukkige partners worden samen dik!

Het Belgische onderzoeksbureau NCBI volgde 169 pasgetrouwde paren gedurende 4 jaar. De koppels die enkele kilo’s waren aangekomen, waren gelukkiger dan de slanke stellen. Die laatste gingen over het algemeen ook eerder uit elkaar.

De uitleg hiervoor is dat stellen die dolgelukkig zijn met elkaar de drang verliezen om zich te bewijzen. Daardoor laten ze diëten varen en eten ze sneller waar ze (samen) zin in hebben. Want samen een avondje Netflixen met een familiezak chips is toch leuker dan je in je eentje in het zweet hollen langs ‘s Heren wegen?

Lees ook:‘Hou je ook nog van mij als je mijn karretje moet duwen?’
Lees ook:Een empatische man: daar wordt een vrouw pas gelukkig van!
Lees ook:Samen aan de wijn slaan is goed voor je relatie
Lees ook:Van scheiden wordt eigenlijk niemand gelukkig.
Lees ook:Klef doen in het openbaar: goed voor liefde en goed voor de seks

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>