Single vrouwen met kinderwens schieten in de stress met 30 in de klok

ClockDe biologische klok. Er wordt de laatste jaren veel over geschreven, want niet alleen voor vrouwen geldt dat als ze 35 zijn, de vruchtbaarheid is verminderd, ook voor mannen is het een feit dat hun sperma in kracht afneemt.

Het positieve nieuws is dat veel singles, met name vrouwen, ook wel een kind willen krijgen zonder dat ‘de ware’ zich heeft aangediend….

Zo blijkt uit onderzoek van datingsite PARSHIP onder 2270 leden tussen de 18 jaar.

1 op de 3 vrouwen kan zich voorstellen een baby te krijgen zonder een partner. Bij mannen is dit 11%. Van de vrouwen verkiest 29% een andere manier van zwanger worden, zonder vaste relatie, dan helemaal geen moeder worden.

Bij jongeren ligt dat beduidend anders. Bijna driekwart van de kinderloze singles tussen de 18 en 39 jaar willen kinderen, maar ziet dit zonder vaste relatie niet zitten. 40% geeft aan het jammer te vinden dat ze nog geen vader of moeder zijn.

Van alle mannelijke vrijgezellen vindt 30% het nog geen probleem dat ze kinderloos zijn, tegenover 23% van de vrouwen.

Het verschil wordt mogelijk verklaard door de ‘biologische klok’, stelt relatiecoach Nicole Vening van de website. “Mijn ervaring is dat single vrouwen met een kinderwens soms compleet in de stress schieten als ze richting midden- eind 30 gaan.”

Volgens haar gebeurt het regelmatig dat vrouwen de spermabank bezoeken. Zij stelt dat relaties voor vrouwen belangrijker zijn dan voor mannen. “Vanuit deze optiek is het niet in vervulling zien gaan van een kinderwens, naast het ontbreken van een partner, vaak extra pijnlijk.”

Niet alleen de behoefte tot gezinsvorming speelt mee in de keuze van een potentiële partner; ook het uiterlijk, een leuke baan en een gezellig sociaal leven.

Lees ook:50+ vrouwen zitten niet meer te wachten op een man en vieze sokken
Lees ook:Seksleven single vrouwen sucks, ondanks grote kinderwens
Lees ook:Vrouwelijke alleengaande 50′ers zijn de echte happy singles
Lees ook:Afknappers bij dating-profielen
Lees ook:In een relatie blijven hangen omdat uit elkaar gaan te duur is

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>