Kaalheidscultus breidt zich bij mannen uit naar de bilnaad

ShavingButtgifEerst waren het voornamelijk de vrouwen die hun lichaam zo glad als marmer wensten. Na bossen schaam- en okselhaar in de jaren ’70 had de volgende generatie duidelijk behoefte aan kaal.

Inmiddels is het ontharen voor 9 van de 10 vrouwen een onderdeel geworden van hun standaard-hygiëne.

Maar de mannen bleven niet achter. Daar waar (wel weer heel jaren ’70) de baard weer helemaal terug is, scheren heren hun klok- en hamerspel, rug en nek zorgvuldig uit en de actie kaalslag is nu zelfs uitgebreid naar hun billen

Dat meldt Mashable.

“Met de opkomst van Snapchat en sexting zijn mensen zich steeds bewuster van hun lichaam en uiterlijk, en dus ook over hun achterwerk”, aldus Ben Brown van Bliss Spa. Volgens hem is het scheren van de billen en bilnaad bij mannen niet nieuw, maar is de vraag het afgelopen jaar wel enorm toegenomen. “Het is de nieuwe norm”, aldus Brown.

Volgens de wellness-man zijn er twee redenen voor. Enerzijds vinden mannen het hygiënischer, omdat bacteriën simpelweg de kans niet meer krijgen om zich te nestelen tussen de haartjes. “Daarnaast vinden mannen het ook aantrekkelijker en comfortabeler. Denk aan de strakkere broeken die mannen zijn gaan dragen. Dat zorgt voor meer wrijving en hoe meer haar daar, hoe lastiger.”

Scheren dus heren, of waxen………

Lees ook:Heel Holland waxt op z’n Braziliaans: niet voor watjes
Lees ook:In de Randstad scheren ze meer (schaam)haar dan in de rest van het land
Lees ook:Kaalheidscultus: waarom vrouwen zich begonnen te scheren
Lees ook:Man en vrouw binnenkort samen voor de scheerspiegel
Lees ook:Een zonnebril op je neus maakt je sexy en mysterieus

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kaalheidscultus breidt zich bij mannen uit naar de bilnaad

  1. John

    Afgrijselijk, die kerels met een baard! Het lijkt wel of ISIS alom onder ons is. Vooral als het iemand betreft wiens baard- en hoofdhaar zwart zijn. Het lijkt wel alsof het aantal terroristische islamieten verveelvoudigd is. Voortdurend ben ik op mijn hoede en ben zeer alert.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>