Eerste filmzoen ooit tussen een zwarte en een blanke gevonden

benetton-united-colorsHet Britse Filminstituut heeft de eerste interraciale zoen die ooit op de televisie verscheen bij hen in hun archieven ontdekt.

Het betreft een live-uitzending van juni 1962 van het toneelstuk ‘You in Your Small Corner’, over een Jamaicaan die tijdens zijn studie in Engeland verliefd wordt.

Volgens het BFI is het fragment waarop het stel zoenend te zien is daarna nooit meer uitgezonden.

De eer voor de interraciale zoen op de Amerikaanse televisie wordt vooral toegeschreven aan ‘Star Trek’, waarin een blank en donker karakter in 1968 kussend te zien zijn.

In Groot-Brittannië dachten ze 4 jaar vroeger te zijn met het doorbreken van het taboe: in 1964 werd er in de soapserie ‘Emergency Ward 10′ door een interraciaal stel gezoend. Nu blijkt dat dus zelfs 6 jaar eerder te zijn.

Een woordvoerder van het BFI noemt het in een statement een belangrijke herontdekking” van baanbrekende” televisie. “Het demonstreert de rol van televisiedrama als een weerspiegeling van onze samenleving.”

Het fragment zal later deze maand te zien zijn tijdens een panelbijeenkomst van het BFI genaamd Race and Romance on televisie.

In 2012 veroorzaakte een reclameposter waarop een zwarte vrouw en een witte man elkaar omhelzen nog steeds voor commotie,.

Lees ook:Koerdisch-Nederlandse zoen maakt moslims kwaad
Lees ook:De 10 verschrikkelijkste zoenen ter wereld
Lees ook:Aan de hoeveelheid zoenen lees je de kwaliteit van je relatie af
Lees ook:Voor geliefden die alles samen willen doen
Lees ook:Eten voor de televisie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>