Bumble, de vrouwvriendelijke Tinderversie

BumbleAppHet brein achter de nieuwe datingapp is Whitney Wolfe, die ook mee Tinder opstartte. Met haar nieuwe project wil ze de datingwereld echter helemaal op zijn kop zetten.

Ze omschrijft Bumble als een ‘feministische’ datingapp waarop mannen door de band genomen een stuk beleefder zijn, omdat vrouwen de eerste stap zetten……..

“Wij vrouwen zijn zowat op elk vlak zelfstandig en geëmancipeerd”, aldus Wolfe. “We werken, we creëren, we onderhouden onszelf en dat is allemaal anvaard. Maar als het op daten aankomt, zitten we nog niet op hetzelfde niveau.

Het basisprincipe is simpel: de app legt restricties op aan mannen zodat ze de conversatie niet kunnen domineren. “Als vrouwen de eerste ‘move’ maken, zijn mannen geflatteerd en gedragen ze zich een stuk beleefder.”

Wolfe stond aan de basis van Tinder, maar sleepte de andere oprichters een jaar geleden voor de rechter wegens seksuele intimidatie. Ze wil andere vrouwen ook aansporen om – naast de datingwereld – ook hun mannetje te staan in de zakenwereld. ”

“Amper 3% van de kapitaalkrachtige bedrijven wordt (mee) geleid door een vrouw. Het woord ‘feminisme’ is al vaak misbruikt en verwrongen, maar wat het eigenlijk betekent is gelijkheid tussen mannen en vrouwen.”

Bumble: #taketheleap from Bumble on Vimeo.

Lees ook:Tinder-variant Bumble laat vrouwen het gesprek openen
Lees ook:De halve wereld loert mee als je op Tinder zit
Lees ook:Tinderen met de naakte waarheid
Lees ook:Tinder geeft celebs een blauw ‘twitter-vinkje’
Lees ook:12x een alternatief voor Tinderen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>