Waar al die snorren en baarden ineens vandaan komen

OrangOetangIn de wereld van de lichaamsbeharing heb je komende en gaande trends. Vandaag de dag lijkt de mode voor mannen in elk geval in het gezicht behaard te zijn.

De hipsterbaard is een populair fenomeen en is ontstaan door de druk die mannen voelen door de aanwezigheid van andere mannen.

Dat meldt The Telegraph op basis van onderzoek van de Universiteit van West-Australië. De mannen willen agressiever lijken door hun gezichtshaar.

In grote maatschappijen hebben mannen de laatste eeuwen bepaalde kenmerken ontwikkeld waardoor ze aantrekkelijker voor vrouwen worden en indrukwekkender voor mannen. Dit zijn de zogenaamde wangflenzen bij orang-oetans, langgerekte neuzen bij neusapen, wratten op de bovenlip bij gouden stompneuzige apen en baarden bij mensen, blijkt uit het onderzoek.

Hoe meer mannen er in een samenleving voorkomen, des te opvallender de kenmerken zijn.  ”In grote groepen waar individuen samenleven met vreemden, moet er een kenmerk zijn waardoor iemands sterkte en kwaliteit snel beoordeeld kan worden”, aldus een van de onderzoekers. “Mensen uiten deze kenmerken ook vaker door juwelen en dure items te dragen.”

Het fenomeen komt echter niet alleen voor tijdens de laatste jaren. In de periode tussen 1842 en 1971 lieten mannen opeens meer baarden en snorren groeien. Toen waren er minder vrouwen om mee te trouwen.

Maar maak je borst maar nat: volgende maand is movember en dan wordt het nog veel erger. Hieronder een aantal van de 350 deelnemers van het Wereld Kampioenschap Baarden en Snorren afgelopen weekend in Australië.
Foto: EPA

Foto: EPA

Foto: EPA

Foto: EPA

Lees ook:Baarden Porno
Lees ook:Baard laten staan levert veel gezondheidsvoordelen op. Voor mannen dan…
Lees ook:Current Obsession: versier je baard
Lees ook:Bij Bristlr moeten de mannen met baarden zijn (en hun vrouwelijke fans)
Lees ook:Mannen met baarden willen graag opvallen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>