Afdeling klein leed vrouwen: The Devils Fountain

rimpelsElke vrouw ontdekt ze op een ochtend voor de spiegel: haar eerste rimpel of rimpels. Erg? Dat hangt ervan af hoe erg het is, hoe jong of oud je al bent en aan je instelling.

Gracieus oud worden gaat bij mij boven botox.

Maar niet alleen het gezicht wordt getekend door het leven. Zo schreven al eerder over krimpels en over kipfilets, maar er is er nog eentje die vrouwen vrezen en dat is The Devils Fountain…..

Oftewel: de decolleté rimpels. De een wat meer dan de ander. Ze ontstaan tussen de borsten en lopen over de borst naar boven richting het sleutelbeen, in de vorm van een fontein. Door het verminderen van o.a. hyaluronzuur en collageen wordt de huid bij het decollete slapper en dunner en ontstaan er groeven.

Sommige vrouwen geven aan dat de rimpels ‘s morgens bij het opstaan dieper zijn. Dit komt omdat de minder elastische huid tijdens het slapen kan ‘kreuken’. Met name als je op je zij slaapt, wordt de decolleté huid door het gewicht van je bovenste borst samengedrukt en krijgt het een ‘verfomfaaid’ aanzien.

Hiermee is ook gelijk verklaard waarom de rimpels verticaal zijn. De meeste bewegingen die wij met dat deel van ons lichaam maken zijn ‘verticaal’. Denk alleen al aan het dragen van een bh. De cups hebben de neiging om de borsten op een verticale manier samen te drukken. En net zoals bewegingen die we keer op keer met ons gezicht maken ons gezicht uiteindelijk met verticale en horizontale lijnen tekenen, zo tekent op den duur ook het decolleté.

dolce-catwalkVeel valt te voorkomen door niet te veel te zonnen, want uitgebakken decolletés vragen om zo’n duivels lijnenspel.

Ook als de blouse overdag open staat en je alleen je gezicht en nek insmeert, ben je aan de beurt. Juist dat stukje boven en tussen de borsten pakken veel zonnestralen mee.

Er is speciaal ondergoed wat je ‘s nachts kan dragen en wat belooft het ouder worden der kroonjuwelen te vertragen.

En voor diegenen die vinden dat het echt niet kan zijn er 2 opties: hooggesloten blouses (kan heel sexy zijn) of naar de cosmetische kliniek rennen: ze spuiten er dan injectables in die het weer even glad trekken.

Lees ook:Vrouwen met haar op hun borst(en)
Lees ook:Mannen rimpelen eerder, vrouwen rimpelen langer door
Lees ook:Handen verraden de echte leeftijd van vrouwen
Lees ook:Man en vrouw binnenkort samen voor de scheerspiegel
Lees ook:Mannen en vrouwen kijken elkaar als allereerste naar de ogen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Afdeling klein leed vrouwen: The Devils Fountain

  1. S.H.

    Ik was zelf ook altijd super tegen botox of tegen andere cosmetische acties. Maar ik stoorde zo aan mijn rimpels in mijn decolleté en ik was nog maar 40! Ik heb er toen toch voor gekozen om xxxx fillers via cosmetische kliniek xxxxx te gebruiken en ben erg blij met mijn keuze!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>