De oorlog tegen oksel- en schaamhaar

Even leek het erop dat na jaren van kale ballen en poezen het weer salonfähig werd om je schaamhaar welig te laten tieren.

Net zoals niemand had gedacht dat er weer volle baarden zouden komen à la de jaren ’70, hadden we dat ook niet van been- oksel- en schaamharen bij m.n. vrouwen gedacht.

Maar de consument beslist. En die laat het scheermes bepaald niet liggen…….

Zulks blijkt blijkt uit de Ontharingsenquête van De Telegraaf VROUW.nl die door 1350 respondenten is ingevuld. Bijna alle vrouwen ontharen hun oksels (93%), benen (88%) en bikinilijn (92%). Dat doen zij voornamelijk voor zichzelf, daarna pas voor hun vriend.

Opvallend is dat eenderde van de vrouwen zelfs overweegt om voor permanente ontharing via laser te kiezen. En nog eens ruim 20% twijfelt nog.

1 op de 10 vrouwen onthaart zich tegelijkertijd met haar partner. Slechts een paar vrouwen doen dit met vriendinnen en de meerderheid (86%) doet dit in haar eentje.

56,5% van de dames gaat 1x in de week aan de slag en bijna een kwart houdt de boel zelfs dagelijks bij.

Vrouwen vinden het vooral niet fraai om bij elkaar haren op de oksels te zien. Ook een snor of behaarde bikinilijn is not done en moet schoon zijn.

Bij mannen zien vrouwen liever geen haar op zijn rug en eenderde gruwt van naar buiten komende neusharen. 19% van de vrouwen ziet ook zijn klok- en hamerspel het liefst kaal of getrimd.

Kortom: scheermes wint van beharing. Pubers van nu bestempelen lichaamshaar per definitie als ‘vies’. Elk opkomend (schaam-)haartje wordt door hedendaagse meiden direct geëlimineerd.

Lees ook:Vrouwen zien hun man graag met geschoren klok- en hamerspel
Lees ook:Mannen houden de douche langer bezet dan vrouwen
Lees ook:Current Obsession: okselhaar
Lees ook:Stoppels op hun lijf doen vrouwen afzien van seks
Lees ook:Help, mannen staan nu langer voor de spiegel dan vrouwen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>