Handen verraden de echte leeftijd van vrouwen

OldHandsAls je aan vrouwen vraagt over waar zij zich het meeste zorgen over maken bij het ouder worden, verwacht je antwoorden als grijs haar, kraaienpootjes, hangende borsten etc.

Maar daartegen valt anno 2013 van alles tegen te doen. Waar zij zich het meeste zorgen over maken zijn hun handen, want die verklappen vaak de werkelijke leeftijd………

Uit een nieuwe enquête blijkt dat oudere handen tegenwoordig de grootste schoonheidszorg vormen. door de zichtbare aders, dunner wordende huid en levervlekken. 1 op de 8 maakt zich zelfs meer zorgen over haar handen dan over haar gezicht, terwijl 36% die twee lichaamsdelen even belangrijk vinden.

Dat komt volgens dermatologen omdat handen continu blootgesteld zijn aan allerlei weersinvloeden en schoonmaakprodukten en dat mensen dat meestal te laat ontdekken. Bovendien zit er in handen ook geen vet en oliën om te beschermen tegen de gevolgen van het ouder worden, zoals bij het gezicht.

Aangezien de handen zo’n groot probleem zijn, is men natuurlijk druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe technieken die de tekens van veroudering verdoezelen. Zo zijn er reeds speciale injectables om de droge, dunner wordende huid te hydrateren, terwijl vetinjecties de uitpuilende aders minder doen opvallen.

Wie dat toch te drastisch vindt, krijgt het advies om warme handschoenen te dragen als het koud is en rubberen handschoenen bij schoonmaken en de zon in te gaan met een crème met een UV-factor op handen en gezicht.

Lees ook:Afdeling klein leed vrouwen: The Devils Fountain
Lees ook:Hoofdhaar is kopzorg van mannen 45+
Lees ook:Man en vrouw binnenkort samen voor de scheerspiegel
Lees ook:Bij strelen voelt de huid van de ander altijd zachter
Lees ook:Lange baarden zijn poepvies, maar vrouwen moeten gewoon doorzoenen!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>