Mannen-onderbroeken reflecteren de stand der economie

Er is heel wat wijsheid over ondergoed. Zin en onzin, maar het levert in elk geval een hoop onderbroekenlol op.

En met het carnaval voor de deur kan daar nog wel een schepje bovenop.

Tweederde van de heren-ondermode wordt overigens aangeschaft door een vrouw.

Zij zien het liefst aansluitende slips in felle kleuren, met opvallende randen bovenaan en discrete naden. Geen slobbergedoe en al helemaal geen prints.

Dat laatste is wellicht een beetje jammer, want een man met een boxer als een bloemetjesgordijn zet in bed namelijk ook graag alle blommetjes buiten.

Interessanter is dat zoals de roklengte een indicatie is van de economie (korte rokjes voorspellen een opgaande economie en vice versa) zijn de kleuren van ‘s mans ondergoed dat ook…………

De Britse modewebsite deadgoodundies.com kwam tot die conclusie na het analyseren van hun verkoopcijfers van ondergoed en zwembroeken voor mannen. Ze gebruikten de gegevens van van 2007 tot nu.

Mannen kopen kleurrijker onderbroeken als het op economisch vlak goed gaat. Als er daarentegen sprake is van een crisis, kiezen ze voor het veilige wit, zwart en grijs.

Op dit moment zou er volgens hen een stijging in de verkoop van kleurrijke slips zijn, wat betekent dat de economie zich gaat herstellen. Dat komt omdat de frivolere slips beschouwd zouden worden als een luxueus mode-item.

Een eerdere studie toonde al aan dat de economische crisis van 2008 mannen minder experimenteel maakte met ondergoed. Zo ging de verkoop van slips in nieuwe stoffen, zoals bamboe en sojamixen, naar omlaag. Het klassieke katoen werd daarentegen weer populairder.

Lees ook:De mannen-onderbroek als graadmeter voor de economie
Lees ook:Vrouwen zien mannen het liefst in zwarte of fris witte boxershorts
Lees ook:Mannen-ondergoed wordt gekocht door vrouwen (kleurig en strak graag)
Lees ook:Weg reetveter, nieuwerwets sexy is de oma-onderbroek
Lees ook:Hiep Hoi, de economie krabbelt overeind: we gaan scheiden!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>