Lat-relatie onder 1 dak heet sat

Het is dat de Nederlandse huizenontwerpers en woningbouw-vereningingen werkelijk de poedelprijs verdienen, anders zou het al op veel grotere schaal gebeuren: de LAT-relatie onder 1 en hetzelfde dak.

Ook wel de SAT-verhouding genoemd: Sleeping Apart Together…….

Partners willen én graag samenwonen, én ieder ook hun eigen leven hebben.

Dat betekent: een gezamelijke eet- en woonkamer, maar ook een eigen zit-/slaapkamer met douche en toilet.

Geen seksleven meer, zegt u? Dat dacht u maar: juist wel! Wat te denken van de tekst: doen we vanavond jouw bed of de mijne?

Heel veel relatiebreuken en echtscheidingen zijn ~zeker vlak na de grote vakantie en de decemberdagen~ het gevolg van te veel en te lang op elkaars lip zitten. Je ergeren aan zijn Studio Sport of aan haar ATWT. En daar tussendoor ook nog eens kinderen die ieder ‘hun ding’ willen.

Al eerder schreven wij van relatie.blog dat de tweepersoons kamer met het tweepersoons bed voortkomen uit armoe. In kleine huizen kon het niet anders. In rijkere gezinnen had zij haar eigen boudoir en hij had zijn ‘herenkamer’. Koken, eten en voor de kinderen zorgen gebeurde in de gemeenschappelijke ruimtes van het huis.

Nu al zie je het ook bij klein behuisden. Of hij wordt een schuurtjesman of zij laat een fijn tuinhuis of chalet in de tuin neerzetten, waar ze zich zo nu en dan kan terug trekken. Het blijkt de redding van veel relaties en afstand op z’n tijd brengt juist de romantiek terug.

Het niet bij elkaar MOETEN zijn, maar wel het bij elkaar MOGEN zijn kweekt meer saamhorigheid en kameraadschap dan de geforceerde situatie van alles maar samen moeten doen. En dat heeft ook een veel gunstiger uitwerking op de eventuele kinderen.

En alle Mars-Venus-discussies daargelaten: er zijn nou eenmaal vrouwendingen en mannendingen, die je het liefst alleen doet. Het is heus niet bevordelijk voor de liefde (en de darmen) om na of naast elkaar op het toilet te zitten.

Veel scheidingen met bijkomende kosten kunnen dus juist voorkomen worden door het anders bouwen en inrichten van huizen en gezinslevens. In wijken waar experimenteel mag worden gebouwd, zie je dus ook steeds vaker woningen verrijzen waar een zogenaamde SAT-relatie verwezenlijkt kan worden.

Hadden we eerder de relatietrend van de seriële monogamie, omdat paren na een bepaald aantal jaren te dicht op elkaars huid nu eenmaal opbreken; de nieuwe trend is lekker Satten. Oftwel de afwisseling van apart en together. Ik voorspel dat dit soort relaties bestendiger en vrolijker zijn. Heb je ook geen ruzie meer over de inrichting, want hij kan zijn clubfaiteils in zijn eigen ruimte zetten en zij kan de muren van haar boudoir zo roze verven als ze maar wil.

Dat gaat een hoop geld, relaties, ruzies en gestress schelen.

Lees ook:Lekker klef: samen in één trui kruipen
Lees ook:Helft van de mensen gaat naast partner zitten kakken
Lees ook:Met deze 5 waanideeën help je je relatie wel om zeep
Lees ook:Echte liefde: hand in hand begraven in een tweepersoons doodskist
Lees ook:Mannen-wetenschap: zo spetter je het minste!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>