In de Randstad scheren ze meer (schaam)haar dan in de rest van het land

3 maanden geleden verhuisde een student van de provincie naar de Randstad en hij bemerkt dat veel meer mannen zich daar ontharen.

“In Limburg vonden ze het maar stads dat ik m’n schaamhaar schoor. Om aan de ‘Randstadnorm’ te voldoen is hij veel tijd kwijt. “3x per week sta ik een uur onder de douche te scheren…………….”

Aldus ene Pim dit weekend in een artikel over ontharen in Trouw.

Hoe kaler, hoe beter lijkt de norm en de ontharingsindustrie vecht ondertussen een concurrentie-oorlog uit.

“Wanneer, onder invloed van media en industrie, de norm haarloos is zullen de meeste mensen daar in meegaan. We zijn sociale dieren, willen niet teveel afwijken van de norm. Zelfs als je je niet aan de mode houdt, zul je waarschijnlijk weinig afwijken van de mensen in je omgeving. Daarnaast geldt (schaam)haar verwijderen als vriendelijk voor je partner, bijvoorbeeld omdat die met beffen geen haartjes in zijn mond krijgt. Aan de andere kant, als je er ontstekingen door krijgt kun je het beter niet doen”, aldus seksuologe Astrid Kremers.

Verloskundige Caroline Kooij ziet voordelen in de moderne ontharingstrends: “Sommige jonge meiden, zelfs zwangere, hebben echt geen idee van hun lichaam. Door die cosmetische aandacht voor hun schaamstreek worden ze zich meer bewust van dat gebied. De mode om je onderlichaam kaal te scheren komt oorspronkelijk uit de porno-industrie. Die associatie heeft niemand meer. Ik vind schaamhaar verwijderen ook een positief signaal van een toegenomen zelfbewustzijn van vrouwen over hun lichaam.”

Lees ook:Kaalheidscultus breidt zich bij mannen uit naar de bilnaad
Lees ook:Het nut van oksel- en schaamhaar
Lees ook:Man en vrouw binnenkort samen voor de scheerspiegel
Lees ook:Heel Holland waxt op z’n Braziliaans: niet voor watjes
Lees ook:Beenhaar, nekhaar, okselhaar, schaamhaar: scheer je weg zeg!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>