Mannen verkiezen geschoren vrouwen. Vrouwen verkiezen geschoren mannen

Ondanks een beweging die de terugkeer van het schaamhaar wil en ondanks mannelijke celebs die momenteel baarden en snorren laten staan, ziet de gemiddelde heer het liefst zo min mogelijk schaamhaar bij zijn partner en prefereren vrouwen een pasgeschoren mannenkaak.

De helft van de dames scheert haar schaamstreek scheert en daarbij is de ‘Brazilian wax’ het populairst. Eveneens de helft van de mannen geeft de voorkeur aan een volledig kale schaamstreek bij zijn vrouw.

Dat blijkt uit Belgisch onderzoek van scheermessenfabrikant Wilkinson Sword

39% van de mannen scheert zich 2 à 3 keer per week, 13% doet dat 4 tot 6 keer per week en 15% scheert zich dagelijks.

Vrouwen scheren zich vaker: 81% onthaart haar oksels meermaals per week. Verder doen ze dit het vaakst bij de benen (67%) en de schaamstreek (52%)

Mannen beginnen zich te scheren rond hun 15de. Vrouwen beginnen ongeveer op diezelfde leeftijd met het ontharen van de benen en oksels. De schaamstreek volgt rond hun 17de. Andere plekken, zoals de wenkbrauwen, bovenlip, bovenarm of kin komen pas op latere leeftijd.

De schaamstreek is het plekje waar vrouwen het vaakst creatief te werk gaan. De top 3 van de coupes die daarbij toegepast worden zijn de fullwax (28%), de ‘Brazilian wax’ ( 17%) en het driehoekje (25%).

Mannen en vrouwen hebben ook verwachtingen over de ‘scheeretiquette’ van hun partner. Vrouwen hechten voornamelijk belang aan de gezichtshaargroei: 74% vindt dat hij aandacht moeten hebben voor zijn baardgroei.

Belgische dames verkiezen gladgeschoren mannen. Verder apprecieert 53% van de vrouwen ook een bijgewerkte heren-schaamstreek, 32% wil netjes geschoren oksels, 24% een verzorgde rug en 14% een geschoren borstkas.

Slechts 20% van de mannen werkt zijn eigen schaamhaar bij, toch wil 70% dat zijn partner dat wel doet. (?!) Ook vindt 77% het belangrijk dat ze haar oksels en 67% dat ze haar benen scheert. En de helft van de heren verkiest dus ook een volledig geschoren schaamstreek.

Lees ook:Vrouwen zien hun man graag met geschoren klok- en hamerspel
Lees ook:Beenhaar, nekhaar, okselhaar, schaamhaar: scheer je weg zeg!
Lees ook:Lichaamshaar niet te prefereren: zowel mannen als vrouwen moeten scheren
Lees ook:Vrouwen en homo’s zetten heteromannen aan tot Brazilian wax
Lees ook:Aanhoudende kaalheidscultus maakt behaarde vrouwen onzeker

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Mannen verkiezen geschoren vrouwen. Vrouwen verkiezen geschoren mannen

 1. Mark

  Tip voor alle natscheerders! kijk hier eens voor je nieuwe scheermesjes
  voordat je de mesjes voor de zoveelste keer weer voor de hoofdprijs bij je supermarkt in de kar gooit ;)

    /   Reply  / 
 2. limewire

  wow amazing story bro.

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Kaalgeschoren mannentorso’s en spiegelgladde vrouwen bij de eerste WaxBar in NL | Relatie

 4. Pingback: Wetenschappelijk college over ZOENEN | Relatie

 5. Pingback: Na 3 1/2 jaar relatie komen de scheten, de stoppels en het joggingpak | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>