Wenkbrauwen wegscheren: sexy of a-sexy?

De nieuwste, hipste trend in make-up- en modeland is het wegscheren van de wenkbrauwen.

Ik heb heel lang naar foto’s moeten staren en moeten denken, voor ik wist wat ik er echt van vindt……..

Zonder wenkbrauwen worden mannelijke en vrouwelijke gezichten meer gelijk. Sommige modekenners zien daarin de reden: mannen en vrouwen voorstellen als a-seksuele, uniforme wezens.

Ook de crisis speelt, hoe kan het ook anders, een rol: nadat we onze lippen hebben opgespoten, onze neuzen gepierced, rimpels weggewerkt, ogen lieten eyelineren, waarom niet onze wenkbrauwen wegwerken?

Je wenkbrauwen wegwerken geeft een dramatisch nieuwe uitstraling: van expressieloze tot seksloze, robotachtige verschijningen. In tijden van economische crisis, krijg je een nieuwe look voor de prijs van een bleekmiddel of een goed pincetje. Een designeroutfit kan er immers niet meer af.

Anderen zien de trend met lede ogen aan. Wenkbrauwen zijn door de natuur bedacht om zweet niet in je ogen te laten lopen. Make-up-artiesten weten te melden dat wenkbrauwen zorgen voor de balans en emotie in een gezicht.

Even belangrijk is wat ze doen voor je aantrekkelijkheid. Tijdens een onderzoek aan de Universiteit van Louisville werd mannelijke studenten gevraagd om een beschrijving te geven over hun ideale vrouw.

Een hoge wenkbrauw speelt een voorname rol. Alle mannen uit alle culturen en achtergronden zien graag een arcadeboog: die geeft een frisse teint en duidt op hoge oestrogeenniveau’s. Een indicator van gezondheid en vruchtbaarheid.

Laten staan dus!

Lees ook:Scheer ze niet weg, want zonder wenkbrauwen herkennen ze je niet meer
Lees ook:De wenkbrauwen van Frans Bauer wekken weinig vertrouwen
Lees ook:Heren, lees eerst eens de wenkbrauwen van vrouwen
Lees ook:‘t Is ook crisis in de Nederlandse wiegen!
Lees ook:Hoge wenkbrauwen en jukbeenderen geven je een goede eerste indruk

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>