Dat hij of zij de ware is, zit opgesloten in jullie DNA!

genepartner-1-728

Zijn het je ogen, is het je stem?
Zijn het de woorden die je zegt als ik weer bij je ben?
Zijn het je ogen, is het je lach?
Zijn het die dingen waarom ik jou niet kan missen, voor geen dag?
Nee hoor. Het zit ‘gewoon’in onze genen!

Zo blijkt uit onderzoek van de universiteit van Dresden onder 254 heteroseksuele paren tussen de 18 en 60 jaar, gedurende een periode van 9 maanden. DNA-stalen werden verzameld en allen vulden een vragenlijst in over zichzelf en over hun relatie. Zo werd duidelijk dat de genetische component van het immuunsysteem genaamd HLA (humaan leukocyten antigeen) een belangrijke rol speelt in de aantrekkingskracht. Wetenschappers weten al langer dat HLA het lichaam helpt bij het onderscheid maken tussen gezonde cellen en virussen en bacteriën.

Maar nu kwam dus aan het licht dat de component nog een functie heeft: HLA beïnvloedt ook de seksuele aantrekking tussen mensen. Nog een opvallende conclusie: genetische tegenpolen trekken elkaar aan. Mensen met zeer verschillend HLA waren het meest tevreden over hun relatie. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. Vrouwen willen ook vaker een gezin stichten met iemand met erg verschillend HLA.

Bij datingsite GenePartner.com matchen ze paren dan ook naar aanleiding van DNA-stalen.

Lees ook:Zoekt hij/zij liefde of lust? Kijk naar de ogen!
Lees ook:Echte liefde zit in het DNA (en dat kun je ruiken)
Lees ook:Familieleden die elkaar lang niet zagen, worden vaak spontaan verliefd op elkaar
Lees ook:Vrouwen 3x vaker biseksueel dan mannen
Lees ook:Lichamen David Beckham & Beyoncé het meest begeerd

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>