Liefde op het eerste gesnuffel

RuikenAl vaak schreven we hier bij relatie.blog over het belang van de neus bij het zoeken naar een partner. 

De zogenaamde feromonen die iemand uitscheidt worden niet bewust, maar wel degelijk onbewust opgevangen en bepalen de aantrekkingskracht.

Ook bevat okselzweet informatie over de genetische en gezondheidsaanleg van iemand. Om die reden worden er ook al dating-snuffelparties georganiseerd…….

Er wordt volgende week ook een speed dating avond georganiseerd tijdens het internationaal wetenschappelijk festival in Edinburgh.

Deelnemers zullen daarbij aan elkaars oksels ruiken. De zogenaamde ‘Sin Academy’ is alleen voor volwassenen toegankelijk zijn.

Organisator Zoe Cromier is een Canadese zoöloge. “Iedereen heeft het over liefde op het eerste gezicht, maar ze zijn zo veel andere zintuigen bij betrokken en onze geurzin is één van onze sterkste zintuigen. Tijdens onze zintuiglijke speed dating onderzoeken we de invloed van geur en geluid”.

“We gaan de deelnemers blinddoeken en aan de oksels van vreemden laten ruiken om hen vervolgens te vragen wiens geur ze aangenaam vonden”.

“Heel wat mensen verklaren dat ze halsoverkop verliefd zijn geworden op iemands geur en dat die als een drug werkt. Hoe je ruikt, wordt bepaald door een groep van genen genaamd MHC locus, dezelfde groep die verantwoordelijk is voor je immuniteit of je vermogen om tegen ziektes te vechten”.

“Mensen zijn zo geprogrammeerd dat ze aangetrokken worden door iemand die een andere geur heeft, waardoor het nageslacht een grotere kans maakt om tegen ziektes te vechten”. Met andere woorden: de geur van een potentiële partner leert ons of we genetisch compatibel zijn met die persoon.

De geblinddoekte deelnemers zullen ook de stem van vreemden moeten beoordelen. “Ik meen dat zintuiglijk speed daten doeltreffender is dan online dating”, stelt Cromier, die haar studie omschrijft als ‘de wetenschap van de zonde’.

“Elke menselijke samenleving maakt luide muziek, gaat vreemd en neemt drugs. De vraag is waarom. Die zaken ondermijnen immers onze overlevingskansen”.

Lees ook:Niet via speed-dating maar via speed-hating een lief vinden
Lees ook:Binnenkort kunnen we de geur aannemen van een ander
Lees ook:Slow Daten is daverend succes onder senioren!
Lees ook:Mannen en vrouwen zullen elkaar altijd blijven ruiken
Lees ook:Waarom hij nooit met het goede parfum voor haar thuis komt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>