Mannen vinden sympathiek aantrekkelijk, vrouwen hebben liever onsympathiek

SmilingGrumpyBij een eerste date vallen mannen op sympathieke vrouwen.

Een man voelt zich aangetrokken tot een vrouw die interesse in hem toont, terwijl dat andersom niet altijd het geval is.

Sterker nog: sommige vrouwen vinden een sympathieke man juist onaantrekkelijk…..

Zo blijkt uit gezamelijke onderzoeken door de universiteiten van Herzliya, Rochester en Illinois, waarover is gepubliceerd in Personality and Social Psychology Bulletin.

Eerst werd aan proefpersonen gevraagd wat ze van onbekende mensen van het andere geslacht vonden op het gebied van sympathie en aantrekkelijkheid.

Vervolgens gingen ze een stapje verder door hen een gesprek te laten voeren met een sympathieke of onsympathieke gemanipuleerde virtuele gesprekspartner.

Hierbij reageerden de mannen eenduidig: sympathieke vrouwen worden zowel vrouwelijker als aantrekkelijker bevonden.

Bij de vrouwen waren wisselende resultaten te zien. Sommigen zagen sympathieke mannen eveneens als aantrekkelijker, maar bij anderen werd dit juist negatief opgevat en werden de aardige mannen bestempeld als onaantrekkelijk.

De wetenschappers verklaren dit doordat vrouwen huiveriger zijn als het gaat om vreemden. Ze weten niet goed wat de intenties zijn van een onbekende zijn en kunnen daardoor een sympathiek persoon als onbetrouwbaar en onaantrekkelijk zien. Daarnaast zou een sympathieke man als wanhopig en niet echt mannelijk kunnen overkomen bij sommige vrouwen.

Eerder onderzoek gaf reeds aan dat mannen in eerste instantie vallen voor vrolijke vrouwen, terwijl vrouwen over het algemeen vaker vielen voor wat meer afstandelijke types, die desondanks wel toonden gevoel voor humor te hebben.

Lees ook:Zolang de aarde draait, zullen mannen hun hoofd ook draaien naar mooie vrouwen
Lees ook:Mannen willen geen trots kijkende vrouw. Vrouwen willen dit van een man juist wel
Lees ook:Hersenonderzoek bewijst: bij sommigen gaat verliefdheid nooit over
Lees ook:Mannen, zo ben je het meest sexy!
Lees ook:Veel knuffelen maakt je man een monogame schat

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>