Weet hoe en wat je precies uitzendt als je flirt

men-flirtingDe gemiddelde flirter raakt de ander nauwelijks of slechts kort aan, geeft veel complimenten en verleidt vaak met de ogen, zeker in een vroege fase van de interactie.

Vrouwen lachen vaak als ze in iemand geĂ¯nteresseerd zijn en maken veel open gebaren. Mannen kijken meer naar hun gesprekspartner en blijven stilzitten.

Iemands persoonlijkheid bepaalt hoe je anderen laat weten dat je je aangetrokken voelt tot hem of haar.

Zo blijkt uit proefondervindelijk onderzoek van Jeffrey Hall en Chong Xing van de universiteit van Kansas onder 51 mannen en 51 vrouwen.

Zij kwamen tot 5 globale flirtstijlen.

1. Lichamelijke flirter
Raakt juist mensen aan tot wie hij/zij zich aangetrokken voelt. De vrouwen hebben een open lichaamstaal, ook knikken ze vaak met hun hoofd tijdens een conversatie. De mannen kijken minder naar hun gesprekspartner en geven zelden complimenten.

2. Traditionele flirter
Als vrouw geloof je dat de man de eerste stap zet. Ook maakt zij vaak gebruik van typische flirtwoorden. Dit type man leunt vaker naar voren.

3. Oprechte flirter
Echte interesse in de andere persoon. Ze nemen de ander daarom snel in vertrouwen. Mannelijke types zullen minder snel plagen en flirterige blikken werpen.

4. Beleefde flirter
Houdt niet van sjansen, maar leert iemand liever beter kennen, ook al maakt dat vaak vaak een formele indruk. Deze types zullen zelfs als ze zich lichamelijk tot iemand aangetrokken voelen, niet veel avances maken. En zeker niet teveel vragen stellen.

5. Een speelse flirter
Houdt van een spelletje, maar is niet op zoek naar een relatie. Hij of zij flirt om bijvoorbeeld iets gedaan te krijgen. Onbewust wordt daarbij door mannen de borstkas vooruit gezet, en de vrouwen toveren hun verleidelijkste blikken en gebaren naar boven.

Welke boodschap wil je geven? Communicatie bestaat altijd uit een zender en een ontvanger. Wees je daar dus van bewust.

Lees ook:Mensen die altijd maar blij zijn, hebben plank voor de kop
Lees ook:Mannengedrag
Lees ook:Mannen kijken naar de ogen van een vrouw, vrouwen zelf loeren naar de borsten
Lees ook:Je voeten verraden verliefdheid
Lees ook:Fatale blik

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>