Simpel is het nieuwe sexy

EmoticonsVergeet alle Instagram-filters en alle dozen make-up als je als vrouw extra bijzonder voor de dag wil komen.

Mannen vallen voor het type ‘girl next door’……

Zo blijkt althans uit onderzoek door de universiteit van Parijs. Zij toonden foto’s van vrouwen tussen 18 en 26 jaar aan mannen, die moesten beoordelen wat zij sexy vinden.

Vrouwen met een ‘gewoon’ gezicht zonder al te opvallende kenmerken werden tot 17% aantrekkelijker bevonden. Eerder onderzoek toonde reeds aan dat zowel mannen als vrouwen met een symmetrisch gezicht een streepje voor hebben.

Professor in de psychologie Bill von Hippel verklaart het feit dat ‘simpele’ gezichten beter in de smaak vallen, omdat ze makkelijker verwerkt worden door de hersenen. “We zien het eenvoudige NIKE-logo of het woord COLA en verwerken dat makkelijk omdat het zo herkenbaar is, en dat voelt positiever. Hetzelfde geldt voor emoticons. Je hebt 2 puntjes en een haakje dat iedereen onmiddellijk herkent als een smiley. Het is eenvoudig, simpel, herkenbaar en makkelijk te begrijpen.”

Maar de professor zegt niet dat je nu direct alle maquillage in de klok moet smijten. “Als de lippen, wangen of ogen van een ‘simpel’ gezicht extra in de verf worden gezet, denk ik dat je nog steeds dat eenvoudig gezicht behoudt en extra accentueert.”

Lees ook:Texts From Your Ex is razend populair op Instagram
Lees ook:Vrouw verliefd op man met gezicht overleden echtgenoot
Lees ook:De meest sexy mannen eten groenten en fruit
Lees ook:Zo ziet de mooiste vrouw van Nederland eruit
Lees ook:Vruchtbare vrouwen zien er blozender uit

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>