De schoonheidsslaap werkt!

DoornroosjeHoeveel uur heb je vannacht geslapen?

Grote kans dat het minder dan 8 uur was.

Jammer, want dat is de tijdspanne die ervoor zorgt dat je er op je alleraantrekkelijkst uitziet…………

Het Karolinska Institute in Stockholm nam de proef op de som.

Voor het onderzoek in Zweden werden 23 gezonde jongvolwassenen gefotografeerd na een goede nachtrust en ook na een nacht met minder slaap. Publiek mocht elke foto op aantrekkelijkheid beoordelen met een cijfer van 1 tot 10, waarbij de uitgeslapen foto’s duidelijk hogere cijfers kregen, zo meldt Daily Mail.

De jonge vrouwen die meededen aan het onderzoek mochten op beide foto’s én geen make-up op én hun haar los dragen. De 1e avond moesten de proefslapers naar hun eigen bed om 11 uur ‘s avonds en stonden zij om 7 uur ‘s ochtends weer op. De 2e nacht werd ze gevraagd om maximaal 5 uur te slapen.

“Blijkbaar houdt moeheid een sterk verband met een minder gezond en aantrekkelijk uiterlijk”, zo meldt de studie. Hoewel een schoonheidsslaap vaak als een mythe wordt gezien, toont onderzoek steeds vaker aan dat voldoende slaap wel degelijk voor een aantrekkelijker uiterlijk zorgt.

Daarnaast blijkt dat slaap ervoor zorgt dat rimpels in het gezicht en in de nek minder zichtbaar worden. Dit komt omdat mensen in de slaapstand meer zweten, wat de huid vochtig houdt en zichtbare lijnen doet verdwijnen. Eerder onderzoek toonde reeds aan dat mensen die niet voldoende nachtrust krijgen, eerder dik zijn.

Het lijkt me duidelijk hieronder welke foto na een lange en welke na een korte nacht is geschoten.

6hours

Lees ook:Halfnaakte vrouwen zien we als een object, niet als een persoon
Lees ook:Vrouwen snurken ook! (harder zelfs dan mannen)
Lees ook:Waarom samen slapen funest is
Lees ook:Slaap je samen slank en relaxed
Lees ook:Oudste kinderen hebben het dikste fotoalbum

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>