Verliefd worden op een vent die je eigenlijk superirritant vindt

Ze zeggen weleens: je hebt maar 1 seconde voor de 1ste indruk en dat is wetenschappelijk aangetoond.

In een split second bepalen onze hersenen of we iemand al dan niet mooi, aardig, interessant of de moeite waard vinden.

Maar toch zijn er vrouwen die zich stiekem aangetrokken voelen een man die ze eigenlijk niet uit kunnen staan. Hoe zit dat dan?

1. Hij is taboe en dat is aantrekkelijk
“Aantrekkelijkheid en seksuele chemie zijn ongrijpbaar en moeilijk te definiëren”, aldus seksuoloog Ian Kerner. “Het gebeurt op een onderbewust niveau, waardoor je niet actief kan selecteert wie je al dan niet aantrekkelijk vindt. We hebben allemaal de mogelijkheid om ons aangetrokken te voelen tot een uitgebreid spectrum aan personen, maar we staan onszelf vaak alleen toe om ons tot bepaalde mannen of vrouwen aangetrokken te voelen. Wanneer je plots merkt dat je toch kriebels in je buik krijgt van die ene kerel die je écht niet kunt uitstaan, dan voel je je daar automatisch schuldig over. Maar juist omdat je die man zelf gebombardeerd hebt als onuitstaanbaar, wordt hij voor het onderbewustzijn extra aantrekkelijk.”

2. Hij is nieuw
“Vaak voel je je aangetrokken tot een onuitstaanbare man omdat hij ‘iets nieuws’ is”, aldus Kerner. “Een type dat je anders nooit zou daten, maar dat nu plots heel aantrekkelijk wordt omdat hij je een uitweg biedt uit de dagelijkse sleur.”

3. Hij vormt een uitdaging
De man die je zo graag haat, speelt misschien wel (al dan niet onbewust) hard to get. “En dat activeert het beloningscentrum in je hersenen”, aldus Kerner. “Dat hij jou ook zo overduidelijk niet kan uitstaan doet iets met je brein, waardoor je hem plots juist wil veroveren. Hoe harder we een beloning nastreven, hoe waardevoller die wordt.”

Lees ook:Ontvriend je partner op Facebook!
Lees ook:Waarom ook je relatie kouder aanvoelt in de winter
Lees ook:Sex met je ex
Lees ook:Trouwlustige vrouwen vallen voor narcistische mannen
Lees ook:Vergeet je beautycase; neem een lelijke vriendin!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>