Flikker die potjes ‘wondercrème’ in de kliko en koop een knalrode lipstick

AdvancedStyleAl eerder vandaag schreven we over de kick van lipstick. Rode lippen zijn sexy bij vrouwen. En dat niet alleen: ze maken je ook jonger.

Ik las het al eens op de site van advancedstyle.blogspot.com, met te gekke hipsters van boven de 60 jaar. Jawel: slank blijven en lippenstift in hartvorm perfect aanbrengen……..

Hoe ouder we worden, hoe minder groot het verschil in kleur tussen tussen de lippen, ogen en wenkbrauwen en de huid daaromheen.

Onze hersenen gebruiken deze informatie om de leeftijd van mensen te schatten, maar dat hebben we zelf niet meer in de gaten. Wetenschappers van het Gettysburg College  Pennsylvania denken nu een stuk beter te begrijpen hoe make-up werkt.

Vaak worden cosmeticaproducten gebruikt om het contrast met de huid te vergroten, bijvoorbeeld door de lippen rood te maken. Gevolg: je ziet er jonger, gezonder en knapper uit.

“In tegenstelling tot bij rimpels zijn we ons niet bewust van het feit dat dit mechanisme bestaat, ook al zien we het iedere dag in de spiegel”, aldus onderzoeker Richard Russell.

Dat betekent dames dat je echt niet met je compleet volgeplamuurde hoofd in bed moet gaan liggen voor je nieuwe geliefde. Een beetje lipstick volstaat. Rood, of een afgeleide daarvan: roze, oranje, bruinig, paars. En ga voor een goed merk: je doet er lang mee!

Chanel-Harrods

Lees ook:Rood gestifte lippen verwijzen naar de schaamlippen
Lees ook:Van volle rode lippen raken mannen van ‘t padje
Lees ook:Mannen rimpelen eerder, vrouwen rimpelen langer door
Lees ook:De kick van lipstick
Lees ook:Afdeling klein leed vrouwen: The Devils Fountain

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>