Hoe komt zo’n lelijke man in hemelsnaam aan zo’n mooie vrouw?

Ja waarschijnlijk heeft u het ook weleens gedacht: hoe komt die lelijke man in hemelsnaam aan zo’n mooie vrouw? Of andersom natuurlijk.

Veel theorieën over partners gaan juist over soort zoekt soort. Dus mooi zoekt mooi. Met andere woorden: Brad Pitt zit niet op jou te wachten, die kiest zijn geliefde uit de devisie van Angelina Jolie en consorten.

Maar: Hoe aantrekkelijker de vrouw is, hoe meer een man de neiging heeft haar interesse in hem te overschatten……..

Dit blijkt uit nieuw onderzoek door schrijfster en wetenschapster Carin Perilloux.

Daaruit komt ook naar voren dat de minst aantrekkelijke mannen ~die zichzelf er overigens beter vonden uitzien dan de dames dat vonden~  vaker dachten dat de mooie vrouwen voor hen zouden vallen. Het waren juist de aantrekkelijkste mannen die de beste inschattingen maakten.

Vrouwen onderschatten de mannelijke seksuele interesse voor hen doorgaans schromelijk.

“Geloof het of niet, maar vanuit een evolutionair perspectief is dit logisch,’ schrijven de wetenschappers. “Aantrekkelijkheid houdt verband met vruchtbaarheid, dus als mannen op goed uitziende vrouwen blijven jagen, zullen ze soms succes hebben en zoons op de wereld zetten die op dezelfde manier vrouwen versieren. Aantrekkelijke mannen hoeven minder moeite doen.

En het onderschatten van vrouwen van de mannelijke seksuele interesse voorkomt dat ze het etiket van ‘slet’ opgeplakt krijgen.

Lees ook:Soort zoekt soort
Lees ook:Mooie vrouwen hebben minder sekspartners, mooie mannen juist meer
Lees ook:Mooie vrouwen staan altijd in middelpunt
Lees ook:Mannen zijn genetisch geprogrammeerd om op domme vrouwen te vallen
Lees ook:Mannen putten uit hun seksgeheugen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>