Mooie mannen blijken gezonde mannen

Chris Zeegers, Brad Pitt, Matthijs van Nieuwkerk en George Clooney.

Niet voor niks een rijtje namen van voor vrouwen aantrekkelijke mannen.

Dit komt natuurlijk doordat ze leuke koppies hebben, maar waarschijnlijk ook omdat ze goede afweersystemen hebben……….

Onderzoekster Fhionna Moore van de Abertay Universiteit in Schotland en haar team verzamelde het bloed van 74 jonge Letten vlak voordat ze gevaccineerd zouden worden tegen Hepatitis B.

Bij een vaccinatie krijg je meestal een kleine hoeveelheid van de ziekte ingespoten. Je afweersysteem maakt dan anti-stoffen aan waardoor je, de volgende keer dat je met de ziekte in aanraking komt, minder of niet ziek wordt.

De mannen kregen hun prikken, ze gingen op de foto en er werd een buisje bloed afgenomen. Het bloed werd getest op anti-lichamen, testosteron en het stresshormoon corstisol. Daarna lieten de wetenschappers 94 Letse vrouwen uit dezelfde leeftijdscategorie de foto’s van de mannen beoordelen op aantrekkelijkheid.

De wetenschappers legden de bloeduitslagen en de meningen van de vrouwen naast elkaar. De mannen die het aantrekkelijkst werden gevonden, hadden het sterkste immuunsysteem, veel testosteron en weinig stresshormoon in hun bloed. Hieruit zou je volgens de wetenschappers kunnen opmaken dat veel stress je onaantrekkelijk maakt en slecht is voor je immuunsysteem.

Lees ook:Van mooie onbereikbare vrouwen krijgen mannen het aan hun hart
Lees ook:Vrouwen willen geen man met een ‘poffertjeshoofd’
Lees ook:Testosterongehalte bepaalt keuze van de mannen
Lees ook:Stresskippen komen maar moeilijk aan de man
Lees ook:Relaxte mannen scoren beter dan de stresshanen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>