Mannen vangen de seks-signalen van vrouwen niet op

Er zijn 2 manieren waarop je als man seksueel de plank totaal mis kunt slaan.

Of je denkt: “Wow die vrouw wil mij wel” en dat blijkt dan helemaal niet zo te zijn.

Of de dame in kwestie is juist wel geïnteresseerd, maar dat ontgaat hem compleet.

Dit zijn echter ook 2 verschillende type mannen…..

Hierop hebben zich onderzoekers van de Universiteit van Texas in Austin gestort, waarover gepubliceerd wordt door Psychological Science.

96 mannen en 103 vrouwen deden gedurende 3 minuten een speeddate-sessie met 5 kandidaten van het andere geslacht. Vooraf hadden ze vragen beantwoord over hoe aantrekkelijk ze zichzelf vonden en of ze uit waren op een onenightstand.

Na elke speeddate gaven ze aan hoe aantrekkelijk ze de kandidaat of kandidate vonden en of ze dachten dat hij of zij seksueel geïnteresseerd in hen was.

Mannen die uit waren op een onenightstand dachten vaak dat hun date dat eveneens was, ook al was dit helemaal niet het geval. De heren die zichzelf aantrekkelijk inschatten, maar dit volgens het oordeel van de dames niet waren, ervoeren dat de dates wel in hen geïnteresseerd waren.

Opvallend: de mannen die werkelijk aantrekkelijk bevonden werden, maakten deze fouten niet.

Bij vrouwen werkte het weer anders. Zij hadden veel minder dunk van zichzelf en onderschatten het effect wat ze hadden op hun dates meestal.

Volgens de wetenschappers hebben mannen die zichzelf overschatten en dus het risico lopen op ‘een blauwtje’ echter wel meer succes dan de mannen die de seks-signalen van vrouwen compleet mislopen.

Eerstgenoemde groep zal zijn genen met aangeboren zelfoverschatting dus meer doorgeven dan de mannen die niet in de gaten hebben dat vrouwen hen wel willen. Dat heeft tot gevolg dat er in de toekomst meer mannen zullen komen met een overdreven zelfbeeld dan degenen die niet doorhebben hoe charmant ze wel zijn voor de dames.

Het type mannen waarover (de ooit meestbegeerde vrouw ter wereld, zie foto) Brigitte Bardot opmerkte: “‘Als vrouwen altijd hadden gewacht op het initiatief van een man, dan was het menselijk ras al lang uitgestorven.”

Lees ook:De one-night-stand of onenightstand
Lees ook:Juist singles 55+ beleven vakantieromances en komen met een soa thuis
Lees ook:Een empatische man: daar wordt een vrouw pas gelukkig van!
Lees ook:Buitenechtelijke datingsite voor bi-avontuurtjes
Lees ook:Té mooie vrouwen in media zijn slecht voor zelfbeeld vrouwen én mannen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>