Pilsliksters zoeken zachtaardige mannen: saaie seks, maar goede vaders

Al eerder schreven we op deze plek hoe de voorkeur van vrouwen voor mannen sinds de komst van de pil in de jaren ’60 is gewijzigd.

Vrouwen willen als levenspartner en vader voor hun kinderen geen macho-man meer.

Er is sowieso iets paradoxaal aan het medicijn dat vrouwen vrijheid geeft op het gebied van gezinsstichting………

Wel seks kunnen hebben, maar daar niet zwanger van worden betekende een belangrijk onderdeel van de seksuele revolutie van de vrouw.

Paradoxaal genoeg melden veel vrouwen die langdurig de anticonceptiepil gebruiken, dat hun libido sterk terugloopt, terwijl ze juist naar een baby gaan verlangen.

Afijn veel van deze pilgebruikende vrouwen kiezen voor het stichten van een gezin uiteindelijk voor ‘de nieuwe soort man’: lief, romatisch en zorgzaam. Maar na een tijdje zijn deze vrouwen toch ontgoocheld door het gebrek aan passie en avontuur in bed en het is natuurlijk allemaal de schuld van de hormonen.

Dat is opnieuw gebleken uit een recent onderzoek onder 2519 moeders van over de hele wereld, waarover gepubliceerd wordt in het tijdschrift Proceedings of the royal society B.

Aan de vrouwen werd gevraagd hoe gelukkig ze waren voor en tijdens hun relatie en nadat zij moeder waren geworden. Sommigen hadden hun partner ontmoet terwijl ze de anticonceptiepil namen, anderen niet.

De wetenschappers stelden vast dat de aanvankelijke pilsliksters op seksueel vlak minder tevreden waren met hun partner. Zij vonden hem niet meer zo aantrekkelijk en klaagden over een gebrek aan spannende en avontuurlijke seks.

Maar er was ook goed nieuws over deze zelfde heren: op andere vlakken scoorden ze namelijk juist beter. Zo waren deze mannen bijvoorbeeld enorm trouw, ondersteunend, zorgzaam en waren het de betere kostwinners. Die eigenschappen konden het gebrek aan een spannend seksleven compenseren, want een relatie met een ‘saaie’ man bleek gemiddeld 2 jaar langer stand te houden dan die met een avontuurlijke man.

Het is allemaal te verklaren door de invloed van de pil op de werking van de vrouwelijke hormonen. Een vrouw met een natuurlijke cyclus voelt zich in haar vruchtbare dagen aangetrokken tot sterke (macho-)mannen, die haar een gezonde baby kunnen geven. Op andere momenten van de maand is ze meer geïnteresseerd in de zorgzame mannen, die een uitstekende vader voor haar toekomstige kroost zou zijn.

Onderzoeksleider dr. Craig Roberts: “De pil beïnvloedt de hormonenwissel, waardoor juist de betrouwbare mannen de hele maand aantrekkelijk zijn. Hoewel de pil niet elke vrouw zal beïnvloeden, raad ik vrouwen die zich willen settelen toch aan om tijdelijk te stoppen met hormonale anticonceptie. Alleen zo ben je er zeker van dat je je werkelijk aangetrokken voelt tot die man, ook zonder de kunstmatige hormonen in je lijf.”

Lees ook:De anticonceptiepil veranderde de vrouwen, maar ook de mannen
Lees ook:Door de pil te slikken willen vrouwen juist wel een kind
Lees ook:Stoppen met de pil en dan je vriend niet meer aantrekkelijk vinden
Lees ook:‘Wij zijn zwanger’ klopt toch een beetje
Lees ook:Later baren betekent ook later aftakelen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Pilsliksters zoeken zachtaardige mannen: saaie seks, maar goede vaders

  1. Pingback: Wat wil de vrouw? Ja, eindelijk: het antwoord! (in duplo) | Relatie

  2. Pingback: De anticonceptiepil veranderde de vrouwen, maar ook de mannen | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>