Zware mannenstemmen maken indruk op vrouwen

Als vrouwen een lage mannenstem horen, onthouden ze beter wat er wordt gezegd, dan wanneer ze naar iemand met een hogere stem luisteren.

Zo’n diepe stem wordt door de dames ook nog eens heel aantrekkelijk bevonden……..

Dat meldt nieuwssite Medicalxpress.com op basis van een onderzoek aan de Universiteit van Aberdeen, waarover is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift ‘Memory & Cognition’.

De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door aan tientallen vrouwen foto’s van verschillende voorwerpen te tonen. De objecten werden tijdens het experiment steeds beschreven door een stem van een man of een vrouw, met afwisselend hoge en lage stemgeluiden.

Daarna kregen de vrouwen de objecten opnieuw te zien, maar nu samen met een ander voorwerp dat er veel op leek. Ze moesten vervolgens steeds aanwijzen welke van de 2 ze reeds eerder hadden gezien.

Toen bleek dat vrouwen zich de voorwerpen die waren beschreven door een zware mannenstem veel beter konden herinneren. Niet alleen konden ze dingen verteld door een diepe zware mannenstem beter onthouden, vrouwen lieten ook weten dat ze die aantrekkelijker vonden klinken.

Volgens de wetenschappers is dat geen toeval. “Een goed geheugen voor mannelijke stemmen helpt vrouwen bij het vergelijken en evalueren van geschikte partners. Het helpt ze bij het kiezen van een goede partner en dat is evolutionair gezien natuurlijk erg belangrijk.”

Eerder onderzoek toonde reeds aan dat vrouwen die zelf een hoog stemgeluid hebben vaak vallen voor mannen met een zware stem. Mannen daarentegenhouden van een vrouw met een hoog stemgeluid. Dit toont haar vrouwelijkheid / vruchtbaarheid aan.

Lees ook:Mannen met lage stemmen
Lees ook:Vruchtbare vrouwen vallen op diepe mannenstemmen
Lees ook:Hoge vrouwenstemmen en lage mannenstemmen voorspellen overspel
Lees ook:Mannen met zware stemmen produceren minder sperma per keer
Lees ook:Hoe groter de teelballen, hoe hoger de mannenstem

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>