Homomannen en heterovrouwen reageren identiek op mannengeur

Dit weekend plaatsen we op seks.blog een berichtje onder het kopje Vrouwen worden heet van vers mannenzweet.

Verdere research naar het verband tussen geur en seksuele aantrekking deed ons op een bijzonder wetenschappelijk onderzoek stuiten.

Daaruit bleek namelijk dat homomannen en heterovrouwen identiek reageren op een portie vers mannenzweet……………

Neurologen van de Karolinska Universiteit te Stockholm onderzochten het effect van mannelijke en vrouwelijke kandidaat-feromonen op de hersenen van homomannen en heteromannen en heterovrouwen, met behulp van PET- en MRI-scans.

Binnen alle 3 de testgroepen werd het functioneren van verschillende hersenonderdelen onderzocht terwijl de proefpersonen blootgesteld werden aan geurloze lucht, lavendelgeur, of 1 van de 2 feromonen.

Bij zowel de gewone lucht als bij de lavendelgeur zagen de neurobiologen geen verschil in hersenactiviteit tussen hetero’s en homo’s. De feromonen lieten daarentegen wel verschil zien. De hersenen van homomannen en heterovrouwen reageerden hetzelfde op het mannelijke feromoon.

Deze reactie was tevens gelijk aan hoe heteromannen op het vrouwelijk hormoon reageerden. Met name de hypothalamus, volgens dierstudies betrokken bij de regulatie van seksueel gedrag, raakte geprikkeld. Ook de respons op het ‘eigen’ feromoon was gelijk.

Heteromannen reageerden niet op het mannelijk hormoon, terwijl heterovrouwen en homomannen niet op het vrouwelijk feromoon reageerden. De resultaten suggereren een correlatie tussen seksuele geaardheid en voorkeur voor een bepaalde lichaamsgeur.

De reactie vindt echter alleen in het onderbewuste plaats. De subjectieve geurbeleving van de 2 feromonen ~hoe lekker of onaangenaam die was~ verschilde namelijk niet veel tussen de testgroepen.

Lees ook:Seksuele vloeibaarheid: Cameron Diaz deelde bed met vrouw
Lees ook:Chemie
Lees ook:Echte nerds trouwen niet
Lees ook:Sociaal experiment: homo’s en hetero’s tongzoenen met elkaar
Lees ook:Alle mannen willen stiekem een jonge vrouw en andere ongemakkelijke feiten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>