Alleen iemand als Brad Pitt kan iemand zoals Angelina Jolie aan de haak slaan

De meeste monogame wezens op aarde vinden uiteindelijk wel een partner om een gezin mee te stichten.

Maar een groot deel van de vrouwen moet genoegen nemen met man die ze eigenlijk niet zo aantrekkelijk vindt.

Dit zorgt voor een hoop stress en schaadt haar vruchtbaarheid……………..

Het blijkt uit een recente studie onder vogels.

Roodhoofdige gouldamadines zijn agressiever dan hun soortgenoten met de zwarte kop, ook zijn ze slechter in het opvoeden van kinderen.

Bij een experiment werden beide types bij elkaar gezet om een partner selecteren. In een andere test zetten de wetenschappers 50 rode vrouwtjes bij ofwel een rood ofwel een zwart mannetje.

Als vrouwelijke dieren een koppeltje vormden met een mannetje van dezelfde kleur, kwamen er een maand vroeger eieren dan bij partners met een andere kleur.

Uit bloedtests bleek dat de vrouwtjes uit de laatste groep 3 tot 4 x meer van het stresshormoon corticosteron in hun bloed hadden dan die met een partner van dezelfde soort.

Wetenschappers denken dat dit hormoon verantwoordelijk is voor relatieproblemen en overspel en dat dit bij mensen ook zo werkt.

“Als een vrouwtje gespannen is door het niet aantrekkelijk zijn van haar partner, dan kan dit ervoor zorgen dat ze langer nodig heeft om zwanger te worden en krijgt ze dus ook minder kinderen”, legt Simon Griffith uit. “We kunnen dit experiment natuurlijk niet bij mensen doen, maar het zou dezelfde uitkomsten geven.”

Een te groot verschil qua genetica kan deze resultaten verklaren. Een klein verschil is goed voor de voortplanting, om inteelt te vermijden, maar als de kloof te groot is, kan dit risico’s meebrengen.

De resultaten van dit onderzoek spreken voorgaande theorieën tegen dat bij monogame soorten elk vrouwtje een goede kans heeft om een partner te vinden die voldoet aan haar criteria.

“Monogame diersoorten hokken zelden samen met de perfecte partner omdat diegene weer liever samen is met iemand anders. Heel veel mannen willen bijvoorbeeld getrouwd zijn met Angelina Jolie en veel dames met Brad Pitt, maar de realiteit is dat alleen iemand als Angelina iemand als Brad aan de haak kan slaan”, legt Griffith tenslotte beeldend uit.

Lees ook:Vrouwen die tijdens daten rood dragen worden door man meer gefêteerd
Lees ook:Mannen: trouw geen vrouw die veel mooier is dan jijzelf!
Lees ook:Hoe kunnen de dromen van je kinderen uitkomen als je zelf niet in een betere wereld gelooft?
Lees ook:Liefde op het vierde gezicht
Lees ook:George Clooney & Amal Alamuddin: mythe rijke man + ‘dom blondje’ doorgeprikt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Alleen iemand als Brad Pitt kan iemand zoals Angelina Jolie aan de haak slaan

  1. Pingback: Mannen: trouw geen vrouw die veel mooier is dan jijzelf | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>