Prop je neus ‘ns in elkaars oksels!

Er zijn vrouwen die blindelings aan de geur hun partner uit honderden halen.

We douchen wat af en we spuiten wat op om zo min mogelijk van onze ‘echte eigen geur’ te verspreiden.

En dat is voor het vinden van de juiste partner eigenlijk fnuikend.Want in okselzweet zitten feromonen en die maken dat we aangetrokken worden tot elkaar. (Of niet natuurlijk) De afkeer van okselgeur is iets dat mensen is aangeleerd.

Babies herkennen hun moeder al na een paar maal voeden aan haar geur en ook kinderen hebben niet echt problemen met okselgeurtjes. Die afkeer komt pas later, zo blijkt uit recent onderzoek, gepubliceerd in Mankind Quarterly.

De meeste mensen halen hun neus op voor okselzweet. Maar de feromonen zouden ons juist kunnen helpen. Wanneer we elkaar niet lekker vinden geuren zullen we ook niet voor elkaar ‘vallen’. Dat echte pure ruiken van is dankzij Chanel, Palmolive en Dove natuurlijk steeds moeilijker geworden.

Tot in de jaren ’50 gingen mensen niet zo vaak in bad en stonken ze volgens onze huidige norm een uur in de wind. Tegenwoordig gaat iedereen bijna dagelijks onder de douche en wordt okselhaar weg geschoren. Zij die niet okselfris ruiken worden zelfs veroordeeld of ontslagen van de werkvloer.

Er zijn culturen waar men dichter bij de natuur blijft. Bij bijvoorbeeld een stam in Nieuw-Guinea steken ze bij het afscheid hun hand onder elkaars oksel, waarna ze met diezelfde hand over hun eigen lichaam strijken als teken van respect en vriendschap.

Lees ook:Liefde op het eerste gesnuffel
Lees ook:Verliefde vrouwen ruiken nog maar 1 ding
Lees ook:De helft van de wereld vindt zoenen smerig
Lees ook:Mannen en vrouwen zullen elkaar altijd blijven ruiken
Lees ook:Binnenkort kunnen we de geur aannemen van een ander

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Prop je neus ‘ns in elkaars oksels!

  1. Pingback: Mmmm. Mannenzweet is lekker! | Relatie

  2. Pingback: Vrouwen hebben de macht bij daten | Relatie

  3. Pingback: Zoekende singles: steek je neus eens in elkaars oksels! | Relatie

  4. Pingback: Binnenkort kunnen we de geur aannemen van een ander | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>