Chemie

Je ogen de kost geven, een feest voor het oog, je ogen verwennen. Allemaal uitdrukkingen die aangeven dat je ogen het werk doen bij het constateren van iets moois.

Meestal gaat dat over iemand van het andere geslacht. En ook al denken we dat onze ogen al het werk doen, je neus mag je zeker niet onderschatten. …………….

Ieder mens maakt namelijk feromonen aan: een vluchtige chemische substantie die opgevangen kan worden door andere personen die daar positief of negatief op kunnen reageren. Sommige van deze stoffen spelen zelfs een rol bij seksuele aantrekkingskracht.

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je wel voor die persoon, maar juist weer niet voor die andere persoon valt? Het zou kunnen dat je onbewust de feromonen van die ene persoon aantrekkelijker vindt.

Zou kunnnen! Dat feromonen bij mensen een rol speelt is moeilijk te bewijzen. In tegenstelling tot dieren, hebben mensen een meer ontwikkelde intelligentie, mensen denken na voordat ze een impuls volgen of door een impuls worden aangetrokken. Experimenten op dit gebied zijn dus moeilijker uit te voeren op mensen dan op dieren.

Toch zijn er wel een aantal experimenten uitgevoerd, zoals: een mannelijk feromoon (zweet) dat werd aangebracht op een stoel in een wachtkamer. Gedurende drie weken werd genoteerd op welke stoel de vrouwen gingen zitten. Veel vrouwen bleken de voorkeur te geven aan de stoel met het mannelijk feromoon.

“Bij een ander onderzoek werd de proefpersonen gevraagd om ‘s nachts een halssnoer te dragen met een feromoon dat voor het andere geslacht aantrekkelijk zou zijn. De dag erna hadden vrouwen die het halssnoer gedragen hadden significant meer interacties met mannen in hun omgeving dan vrouwen die het halssnoer met feromonen droegen.”

Het zou zelfs kunnen dat de toename van seksuele prikkeling in de zomermaanden te wijten is aan de feromonen. Door transpiratie wordt het feromoon aangemaakt, en in de zomer transpireert men uiteraard veel, dussss…

Neemt niet weg dat we in de zomermaanden ook vaak genoeg door transpiratie van anderen onpasselijk worden en is dit verhaal geen vrijbrief om in je zoektocht naar een partner vrijuit te zweten en te stinken in de veronderstelling dat je zweetoksels heerlijke, sexy, aantrekkelijke geuren verspreiden.

Lees ook:Vrouwen vinden mannentranen reuze opwindend
Lees ook:Homomannen en heterovrouwen reageren identiek op mannengeur
Lees ook:De helft van de wereld vindt zoenen smerig
Lees ook:De chemie van zoenen
Lees ook:Lang zijn is toch voordeliger

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>