Afknappers voor mannen

In Kom op, niet zo kritisch! en in Wat zijn jouw afknappers? hebben we het al eerder over afknappers gehad. Hoe verjagen vrouwen eigenlijk een man?

Het zijn voornamelijk dingen die vrouwen doen met de beste bedoelingen, maar die mannen vreselijk vinden en vooral na een eerste date doen besluiten niet meer af te spreken.

1. Niet luisteren en wel vertellen. Mannen zijn nooit zo geïnteresseerd in details van een verhaal. Vrouwen daarentegen willen tijdens een gesprek precies weten wat er gezegd werd, hoe er gereageerd werd, hoe de lichaamstaal was en desnoods ook nog welke kleding de hoofdpersonen aan hadden. Daarom kunnen vrouwen zo heerlijk hun ei kwijt aan andere vrouwen. Mannen hebben daar niet zo’n behoefte aan. En als ze al iets vertellen, dan willen ze graag uitpraten en niet dat de vrouw direct haar eigen ervaringen op tafel gooit.

2. Teveel negatieve dingen in het gesprek naar voren brengen. Zoals je irritante ex, je vervelende ouders, je vreeeesselijke baan en je nijpende geld tekort. Dat is teveel negativiteit in één. Praten over ‘slechte’ dingen is niet erg, mits het aansluit op een aangeroerd onderwerp en je het niet te heftig brengt.

3. Te enthousiast. Hou je enthousiasme en bewondering voor iemand voor jezelf. Het is niet prettig als iemand je constant berichtjes stuurt na een eerste lunch. Mocht het gevoel wederzijds blijken, dan kun je best meer vertellen. De jacht op zich mag best even duren.

4. Wees niet te intellectueel. Graag praten over politiek, geloof of andere sociaal-cultureel verantwoorde onderwerpen is prima, maar niet voor een eerste date. Hou het luchtig.

5. Teveel vragen stellen. Elkaar leren kennen is leuk. Je bent nieuwsgierig, dat is logisch. Maar zet ‘m niet voor het blok en stel niet teveel directe vragen. Informatie over relaties, toekomstplannen en kinderwensen komt vanzelf ter sprake. Wees gewoon een gezellige date geen journalist met vragen als: HOE VEEL KINDEREN WIL JIJ???

Lees ook:In een tijd van 4 minuten kunnen we straalverliefd zijn
Lees ook:Stiltes
Lees ook:Eerste date: mensen zetten hun mooiste masker op
Lees ook:Flirttips waar je nou wel wat aan hebt
Lees ook:‘Een zweet-date’ is dubbel en dwars de grootste afknapper

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>