Mannen met lage stemmen

IwanRebroffMannen met lage stemmen krijgen meer kinderen. Dit blijkt uit onderzoek van de Harvard University bij de Hadza-stam in Tanzania. De Hadza-stam leeft zoals men 200.000 jaar geleden leefde en maakt dus geen gebruik van geboortebeperking. Veel vrouwen vallen op een lage stem, dat is niets nieuws………….

Mannen vallen bij vrouwen vaker op een hoge stem. Bij vrouwen van de Hadza-stam werd geen verschil gevonden in hoogte vande stem en het aantal kinderen dat zij baarden. Echter, bij mannen was dat anders. Er bleek een verband te bestaan tussen een lage stem en het produceren van kinderen. Het aantal kinderen van mannen met een lage stem oversteeg die van mannen met een hoge stem.

Waarom is dat zo? Uit eerder onderzoek was al naar voren gekomen dat mannen met een lage stem een hoog testosterongehalte hebben, en dat soort mannen zouden betere jagers zijn. Misschien dat dit soort mannen meer partners kunnen krijgen en dus eerder aan kinderen beginnen.

Volgens de onderzoekers kan de uitkomst van dit onderzoek wel verklaren waarom de stemmen van mannen en vrouwen verschillen in toonhoogte. In de loop van de evolutie is dat steeds meer uit elkaar gaan groeien zodat het duidelijk werd wat voor soort mannen voor het meeste nageslacht zouden zorgen.

Dus vrouwen, willen jullie veel kinderen? Zoek dan een man met een lage stem.

Zoals deze…

Lees ook:Vruchtbare vrouwen vallen op diepe mannenstemmen
Lees ook:Mannen met zware stemmen produceren minder sperma per keer
Lees ook:Hoge vrouwenstemmen en lage mannenstemmen voorspellen overspel
Lees ook:Zowel mannelijke als vrouwelijke leiders kunnen het beste een lage stem hebben
Lees ook:Laag praten geeft mannen en vrouwen een machtig gevoel

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mannen met lage stemmen

  1. Pingback: Gewone mensen hebben sexy stemmen | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>