Smaak van liefde

Al eeuwenlang bestaat er een hecht verbond tussen voedsel en liefde. Er bestaat zelfs voedsel die de lust opwekt, de geslachtsdrift stimuleert en wellicht zelfs verliefdheid doet versterken, ook wel bekend onder de noemer Afrodisiaca, genoemd naar de Griekse Godin Aphrodite.

De bekendste middelen met een erotische reputatie zijn chocola, oesters en aardbei……….Sommige mensen hechten veel geloof aan een afrodisiacum en kopen voor een feestje dan ook partijen oesters en aardbeien in. Toch is er nooit wetenschappelijk aangetoond dat afrodisiaca ook echt werken. Is al dit geloof in de relatie tussen eten en liefde dan alleen maar onzin? Nee, zeker niet.

Oesters bevatten bijvoorbeeld veel zink en vooral zink heeft een aantoonbaar verband met lust en vruchtbaarheid, met name bij mannen. Chocolade bevat fenylethylamine, en dat is een stof die ook door ons lichaam stroomt als we verliefd zijn. Dus dames, laat die oesters maar voor wat ze zijn en doe je te goed aan de chocolade.

Ook al hebben veel veronderstelde afrodisiacum geen stempel van goedkeuring gekregen van de wetenschap, het is geen reden om dit geloof direct overboord te gooien. Want mocht het eten van oesters of chocolade onze erotische lust opwekken, ook al is het alleen in onze verbeelding, dan nog is het mooi meegenomen.

Lees ook:Wat zullen we eens eten tijdens ons daten?
Lees ook:Dames: zet dit op tafel als je wilt dat hij je zwanger maakt!
Lees ook:Erotisch food voor een Valentijns-diner voor 2
Lees ook:Slanke, sexy modellen verkopen geen chocolade
Lees ook:Chocolade: zwart als de nacht, zoet als de liefde

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>