Liefdesrelatie met je collega; do of don’t?

Een relatie hebben met een collega; een veelbesproken onderwerp. De meningen zijn enorm verdeeld en er zijn evenveel succesverhalen als akelige scheidingscenario’s.  Toch blijven veel singles het proberen.

Het is waar dat niet alle kantoor-romances in tranen eindigen, maar er hangen zeker risico’s aan!  Een relatie tussen een leidinggevende en een  werknemer leidt soms tot “favoriet spelen”, aan romantisch gedrag op de werkvloer kan aanstoot worden genomen en sommige van deze romances kunnen zelfs tot een rechtszaak leiden.  Organisaties hebben om deze laatste reden dan ook strenge regels opgezet om onnodige risico’s te voorkomen.

Kantoorromances kunnen ook de productiviteit en communicatie aanpassen. Alhoewel dit ook niet altijd het geval is, is het wel een risicofactor voor bedrijven.  Persoonlijke frustraties etc. in een relatie, worden nu automatisch meegenomen naar het kantoor. Vooral als de twee personen met elkaar moeten werken, is er een grote kans dat een persoonlijke ruzie, storing geeft tijdens kantoortijden. De grootste bedreiging is namelijk seksuele intimidatie. Dit kost het bedrijf naast duizenden euro’s, ook naamsbekendheid. Wanneer een relatie tussen een werkgever/leidinggevende en werknemer fout gaat, wordt al gauw gevreesd voor een seksuele intimidatie-rechtszaak. Het bedrijf zit dan namelijk flink in de nesten.

Uiteindelijk is het niet raar dat veel vrijgezelle mensen hun partner op hun werk vinden. Je collega’s zijn meestal de enige mensen die je met vaste regelmaat ziet. Het is wel belangrijk dat het bedrijf regels vaststelt. Zo proberen veel bedrijven leidinggevenden al te overtuigen geen relaties aan te gaan met andere leidinggevende collega’s. Zij hebben namelijk een voorbeeldrol. En zijn er geen interessante singles, dan zijn er altijd nog de datingsites!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer