Hoe herken je een vals online dating profiel?

datinprofiel-1

Foto: photl.com

Uit onderzoek is gebleken dat bijna 80% van de personen die actief zijn op een online datingsite, een ‘leugentje om bestwil’ op het profiel heeft staan. Meestal liegen mensen over hun lichaamsgewicht of over hun leeftijd. Soms is echter alle informatie nep. We hebben een lijst opgesteld met hierin tips over het ontdekken van een nepprofiel.

1. Het vermijden van het ‘ik’-perspectief

Onbewust gebruiken leugenaars niet graag het woord ‘ik’ als ze liegen. De leugenaar probeert meer afstand te nemen van zijn leugens. Door de ‘ik’-vorm komt de leugen veel te dichtbij.

2. Praat niet graag over eerdere leugens
Leugenaars hebben het niet graag over onderwerpen waarover ze eerder al gelogen hebben. Als hij of zij niet nogmaals wil praten over iets waar jullie al eens eerder over gesproken hebben, dan klopt er iets niet.

3. Een kort profiel

Korte profielen hoeven niet altijd nep te zijn, maar de kans is groot dat je wel te maken hebt met een nepprofiel. Deze mensen doen vaak minder moeite om een mooi verhaal over zichzelf te vertellen, want hoe meer je vertelt des te meer leugens je moet onthouden.

Voordat je je aanmeldt op een datingssite is het slim om stil te staan bij de keuze voor een datingsite. Sommige datingsites nemen meer maatregelen tegen nepprofielen dan andere. Begin daarom met het vergelijken van het aanbod van datingsites op www.datingsitegratis.be, voordat u zich ergens inschrijft.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer