Hoogbejaarde oorlogsgeliefden sluiten elkaar weer in de armen

De nu 93-jarige Norwood Thomas en 88-jarige Joyce Morris uit Australië leerden elkaar kennen toen eerstgenoemde in 1944 als militair gestationeerd was in Londen.

In juni van dat jaar nam hij als parachutist deel aan D-Day, de grote operatie van de geallieerden aan Normandische kust.

Na WO II keerde Thomas terug naar de VS en zag zijn grote liefde nooit meer. Hij vond in Amerika een andere vrouw, met wie hij trouwde en gelukkig was. Maar na haar overlijden begon hij toch weer terug te denken aan zijn tijd met Morris.

Zij was haar grote oorlogsliefde ook nog niet vergeten, want vrijwel op hetzelfde moment zocht haar zoon via internet contact met de zoon van Thomas.

Het tweetal heeft via Skype met elkaar gepraat en wil elkaar na 70 jaar ook weer echt ontmoeten. Lokale media in de staat Virginia, waar Thomas woont, startten vervolgens een crowdfunding op om de reis naar Australië te kunnen betalen.

Toen Air New Zealand van de actie hoorde, bood de luchtvaartmaatschappij aan de veteraan, die rond komt van een klein pensioen, gratis naar zijn oude vriendin te vervoeren.

De reis staat voor begin februari gepland, zodat de bejaarde geliefden elkaar op Valentijnsdag weer in de armen kunnen sluiten.

Lees ook:Moeder en zoon die incestrelatie hebben, inmiddels ondergedoken
Lees ook:Praten smeedt band tussen vrienden, maar bij vriendinnen niet
Lees ook:Na 50 jaar eindelijk de scheiding te boven om dan opnieuw….
Lees ook:Canadees op wereldreis met vrouw die exacte de naam heeft van zijn ex
Lees ook:Bruidegom gaat zogenaamd dood om eraf te zijn

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>