Twijfel niet langer aan je relatie: hak die knoop door!

image-scheur‘Hot’ nieuws was het, de relatiebreuk tussen boer Tom uit Boer Zoekt Vrouw en zijn Rimke. Wat bleek? Het stel twijfelde aan de liefde voor elkaar. Rimke wilde de relatie nog één kans geven. Ze bleken de hartstocht niet aan te kunnen wakkeren en zo ging het bekende koppel uit elkaar. Met dat nieuws lieten Tom en Rimke ons in vertwijfeling achter, want het was toch zo’n perfect stel…

Toch komt het vaker voor dan je denkt, dat de man of vrouw twijfelt aan de liefdesrelatie. Ben jij ook wel eens onzeker over je relatie?

Jullie hebben het leuk samen, maar jij denkt: is dat alles? Is hij wel de ware? Wil je eigenlijk wel met hem verder? In je hoofd maak je steeds de afweging of de mooie momenten voldoende zijn om de moeilijkheden te overwinnen. Moet je nu wel of niet uit elkaar gaan? Je twijfelt. Herkenbaar?

Niemand voelt zich prettig bij zulke twijfels. Maar onzekerheid kan best best gezond zijn en hoeft helemaal niet het einde van je relatie te betekenen. Je kunt proberen een jaar lang een open relatie te hebben, zoals Robin en Scott. Maar dat loste de problemen tussen hen niet op en de twee gingen alsnog uit elkaar.

Wat moet je nu doen?

Hieronder lees je wat je wel bij relatietwijfels kunt doen om jezelf niet verder te kwellen:

  • Stel je ergernissen aan de kaak. Grote kans dat je partner je ergernis niet eens door heeft! Bespreek hoe je de relatie tussen jullie graag anders wilt zien. Gedrag veranderen is moeilijk. Bekijk met je partner hoe je elkaar daarbij kunt helpen.
  • Wacht niet af, want het is de bedoeling dat er daadwerkelijk iets verandert. Zorg wel dat je gekalmeerd bent, aldus de ‘ouwe rotten’ die 50 jaar met elkaar getrouwd zijn, en gooi niet in het heetst van de strijd je emoties op tafel. Daar is nog niemand beter van geworden, jij wel?
  • Zorg dat je goed geslapen hebt voordat je gaat praten. Een slechte nachtrust blijkt een negatieve invloed te hebben op het oplossen van relatieproblemen.
  • Onthoud: zolang je nog ruzie maakt, is er liefde. Iemand waar je niet van houdt, is het namelijk niet waard om kwaad op te worden.
  • Ga voor jezelf eens goed na waarom je twijfelt. Wat is nu echt de oorzaak? Heb je moeite om je partner te vertrouwen terwijl hij nooit is vreemdgegaan, dan is er voor jou werk aan de winkel! Niet alles ligt dus meteen aan de ander…
  • Kijk extra goed uit dat bijvoorbeeld ontevredenheid over het werk je relatie niet in de weg komt te zitten. Ook het verlies van een dierbaar familielid zet mogelijk je relatie onder druk. Wees eerlijk! Laat de ander weten wat er speelt en dat het niet aan hem ligt. Voor je het weet, loopt hij van je weg…
  • Weet jij, of de ander, het echt niet meer? Soms is een periode waarin je elkaar niet ziet of spreekt, best zinvol. Zo kom je erachter wat leven zonder elkaar inhoudt. Degene die twijfelt, kan beter de oorzaak achterhalen.
  • De allerlaatste stap is uit elkaar gaan. Mensen doet dit vaak niet vanwege hoop op verbetering, angst voor spijt of een schuldgevoel richting de ander. Of ze denken: we proberen het nog een keer door op vakantie te gaan. Maar als je alles gedaan hebt en je nog steeds niet gelukkig bent met je relatie, zit er niets anders op. Dan ga je uit elkaar. Schakel in zo’n situatie gerust een mediatior in om de zakelijke kant van de breuk goed af te handelen. Een scheiding is immers geen prettige tijd, gun jezelf en de ander een ‘fijne’ breuk.

Tom en Rimke en vele anderen gingen je al voor, dus schaam je niet als je relatie na het aanpakken van de twijfels alsnog mislukt!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer