Het beste medicijn op aarde: LIEFDE

Gisteren schreven we hier bij relatie.blog over de wonderbaarlijke effecten van verliefd worden.

Ik heb verzuurde gescheiden vrouwen zien veranderen in stralende wezens, nadat ze weer het lef hadden zich te laten gaan en zich de verliefdheid goed te laten smaken.

Meerdere wetenschappelijke onderzoeken bewezen het reeds: liefde werkt beter dan anti-depressiva of een paracetamolletje…….

De liefde heeft een pijnstillende werking. Voor sommige patiënten is zelfs het kijken naar een foto van een dierbare al genoeg om een stuk op te knappen.

Voor sommige kankerpatiënten doet de steun van een partner meer om deze mogelijk fatale ziekte te overwinnen dan chemotherapie.

Maar ook mentaal. Uit onderzoek bleek reeds dat depressieve mensen een soort diepvriezers zijn, maar verliefden daarentegen een straalkachel.

Hoe dat kan werken ervoer de 36-jarige Bor Verkroost, die een afschuwelijke ziekte heeft, die zowel lijfelijk, sociaal als psychisch een zware wissel trekken op zijn leven. Bor wilde dan ook dood.

‘Omdat ik nooit langzaam heb willen aftakelen, mijn trots en eer als mens nu wegebben en mijn dagen zijn vervuld van pijn en uitzichtloosheid, wend ik mij tot u met deze vraag tot het verlenen van euthanasie’, verklaarde hij vorig jaar op zijn Facebookpagina.

Dit voorjaar zou hij een eind aan zijn leven maken. Het is inmiddels bijna halverwege 2014 en Bor leeft nog steeds: hij werd namelijk verliefd.

Hij was laatst te gast in RTL Late Night. Daar vertelde hij over zijn moeizame, maar ook veranderde leven.

“Ik had veel jaren toenemende pijn. Naast deze ziekte heb ik sinds een jaar of 17 ook huidkanker. Je bent alleen maar aan het vechten van operatie naar operatie. Je conditie neemt af en dingen die je graag wilt doen lukken steeds minder. Ik heb vroeg moeten beslissen hoe ver ik wil gaan. Kwaliteit van leven gaat me boven kwantiteit van jaren.”

Die kwaliteit is juist dit jaar toegenomen. Bor heeft nog veel dromen die hij wil verwezenlijken voordat hij sterft. Hij werkt aan een boek, een theaterstuk en een film. Maar nog overweldigender: hij heeft de kracht gevonden om euthanasie uit te stellen vanwege zijn intense gevoelens voor een vrouw……

Lees ook:Een goed huwelijk werkt beter dan een paracetamolletje
Lees ook:Het huwelijk is beter ter bestrijding van kanker dan chemotherapie
Lees ook:‘Liefde voor het leven’: zij die echt bij elkaar bleven…….
Lees ook:Bejaard Belgisch echtpaar sterft door gezamelijke euthanasie
Lees ook:Blinde Liefde ontroert miljoenen mensen wereldwijd

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>