Waar Paasverhaal: 70-jaar getrouwd echtpaar sterft binnen 24 uur

“We wisten dat als de één zou sterven, de ander niet lang zou achterblijven. We hoopten dat ze samen zouden gaan en dat hebben ze gedaan….”

Aldus dochter Linda over haar ouders Kenneth & Helen Felumlee uit Ohio in de VS. Ze waren 70 jaar getrouwd.

Moeder (92) stierf vorige week zaterdagochtend, vader (91) ging 12 uur later……..

Dat meldt NOS Nieuws.

Hun gezondheid was de laatste jaren al sterk verslechterd. Maar volgens de kinderen hielden ze zich sterk voor elkaar.

Toen Kenneth zijn been moest laten amputeren en niet meer in de slaapkamer kon komen, sliep Helen naast hem op de bank. In de 70 jaar van hun huwelijk hadden ze nooit apart geslapen. Zelfs tijdens een reisje op een boot, waarop alleen stapelbedden waren, sliepen ze samen beneden.

Helen wilde haar man zo lang mogelijk zelf verzorgen. “Moeder was heel zwak en kon het bijna niet meer aan”, zegt Linda Cody in de Zanesville Times Recorder. “Maar ze duwde hem nog steeds in de rolstoel en bracht hem water.”

Ze trouwden stiekem in 1944. Ze waren al 3 jaar gek op elkaar en konden niet wachten. Ze zeiden tegen hun ouders dat ze een oude basketballcoach gingen opzoeken. Nadat ze bij de burgerlijke stand waren geweest, duurde het weken voordat ze het aan hun ouders durfden te vertellen.

Het stel kreeg 8 kinderen. Kenneth had verschillende banen. Hij werkte bij een bedrijf, had een eigen garage, bracht post rond en was actief in de kerk en op school. Helen was thuis en zorgde niet alleen voor haar eigen kinderen, maar ook voor hulpbehoevenden in de buurt.

Ze was erg attent en stuurde kaarten bij elke gelegenheid. “Hallmark heeft z’n voortbestaan aan haar te danken”, lacht schoondochter Debbie.

Toen Kenneth in 1983 met pensioen ging, kreeg het paar de tijd om te gaan reizen. Ze hebben bijna alle 50 staten van Amerika met de bus bezocht. Vliegen was geen optie, “want dan zie je niks”.

Volgens hun kinderen groeiden ze elke dag nog verder naar elkaar toe. Een zwanenliefde. Zelfs in de laatste dagen van hun leven hielden ze bij het ontbijt elkaars hand vast.

Zo’n 12 uur nadat Helen was overleden, keek Kenneth zijn kinderen aan en zei: “Moeder is dood.” Hij werd plotseling bleek en stierf kort daarna. Dochter Linda: “Het was een prachtige manier om afscheid te nemen.”

Lees ook:ECHTE LIEFDE: op dezelfde dag geboren, 80 jaar een paar en 1 dag na elkaar overleden
Lees ook:Getransformeerde man vraagt getransfomeerde vrouw ten huwelijk
Lees ook:Burger King vondeling (27) vindt haar moeder en hoort haar verschrikkelijke verhaal
Lees ook:Marokkanen willen LINDA niet vanwege tongende Thijs & Tygo
Lees ook:Steeds minder kinderen wonen bij hun vader en moeder in 1 huis

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>