Moeder zendt nieuwe ‘geboortekaartjes’, nu haar dochter een zoon blijkt

Jodi Gholson Oliver reageerde zoals een echte moeder moet reageren als haar kind transgender blijkt te zijn, alhoewel dat natuurlijk toch moeilijk blijft.

Als mijn dochter zich beter voelt als man moet dat maar en dan mag de hele wereld het ok weten, besloot deze moeder./

Ze voegde de de daad bij het woord en zond via Facebook als het ware nieuwe geboortekaartjes rond van haar zoon…

‘Ja, het klopt!’, aldus boodschap van de moeder Jodi uit Las Vegas. ‘Trots deel ik jullie mede dat ik op 18 december 1994 een actieve baby op de wereld gezet heb. Gedurende 18,5 jaar dachten we dat het een meisje was, die toevallig dol was op insecten, tatoeages, doodskoppen, slangen, hagedissen,… Nu heeft Jes ons echter uitgelegd dat hij zich nooit vrouw gevoeld heeft, maar altijd van plan was om als man door het leven te gaan (dit heet transgender, mocht je er nog aan twijfelen). We hebben het de afgelopen jaren zien aankomen en ik ben blij dat hij nu kan zijn wie hij echt is. Als er nog vragen zijn, stel ze. Ik zal mijn best doen om dit gegeven wat jullie misschien nog niet zo goed snappen, uit te leggen. Denk je dat je vraag ongepast is? Dan zal dat ook wel zo zijn en dus zal ik daar waarschijnlijk ook geen antwoord geven.”

Trotse zoon Jes zelf deelde de prachtige woorden op zijn Tumblr-profiel. “Mijn moeder liet haar Facebookvrienden en familie weten wat er met me aan de hand is en zo heeft ze dat gedaan. You rock, mama!”

Moeder en zoon waren verbaasd over de snelheid waarmee het gebeuren zich over het internet verspreidde.

“Ik wilde iedereen die ik kende op de hoogte brengen van de recente ontwikkelingen en Facebook leek me daarvoor de makkelijkste manier. Ik had echter geen flauw idee dat dit zo veel mensen zou raken. En ja, ik heb ook onaardige reacties gekregen, maar daar leef ik mee. We leven tenslotte in een land met de vrijheid van meningsuiting. Als dat niet zo was, zou ik mijn bericht niet hebben verstuurd. Ik bewonder Jes voor de moedige stap die hij gezet heeft. Hij had voor de makkelijke weg kunnen kiezen, maar deze route leidt tenminste naar zijn waarheid.”

Lees ook:Nieuw gevalletje Objectum Seksueel: vrouw trouwt brug
Lees ook:Facebook, Chantal, Peter R. de Vries en de wraakporno
Lees ook:Red jij bij brand je moeder of je geliefde?
Lees ook:Burger King-vondeling is nu 27 en zoekt haar moeder
Lees ook:Ouders jagen hun kinderen van Facebook af

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>