Flirttips waar je nou wel wat aan hebt

Bij de meeste flirtboekjes en -tips heb ik spontaan een bak nodig. Wat een ongelooflijke onzin.

Sommige mannen geven andere mannen flirtcursussen en ik ben daar eens bij geweest en ik heb nog nooit zulke onzin over mijn seksegenotes horen vertellen.

Flirten kan maar op 1 manier: ontzettend jezelf zijn, want dat zijn exact de vibes die iemand voelt als hij of zij bij je is.

Maar schrijfster en relatiedeskundige Tracey Steinberg maakt gelukkig het verschil.

Zij geeft wel een paar hele goede adviezen, waarbij je jezelf niet in rare bochten hoeft te wringen……..

Eigenlijk passen ze in elke communicatie-situatie:

1. Stel een vraag
De beste manier om het ijs te breken is door glimlachend te groeten en vervolgens een vraag te stellen. Alles wat je ziet, hoort of ruikt kan een aanleiding zijn, omdat dat onderwerpen zijn die gemakkelijk te beantwoorden zijn. Bijvoorbeeld: “Ken jij de zanger van het liedje dat nu aan het spelen is?” of “Je drankje ziet er lekker uit. Wat is het?”

2. Praat over de interesses van de ander
Om ervoor te zorgen dat iemand geïnteresseerd blijft, kan je een gesprek aangaan over wat zij leuk vinden. Praten ze bijvoorbeeld graag over hun hond of muzikant? Ga dan voor dat onderwerp. Als ze geïnteresseerd zijn, zal hun gezicht oplichten. Zo niet, noem dan hun naam en stel vervolgens een andere vraag.

3. Zorg voor driekwart oogcontact
Wanneer je een gesprek aangaat, probeer de persoon dan voor ongeveer driekwart van de tijd recht in de ogen te kijken. Overdrijf niet met het oogcontact, want dan zal het raar overkomen. De overige tijd kan je gewoon af en toe rondkijken.

4. Blijf optimistisch
Probeer het gesprek positief en luchtig te houden. Zelfs wanneer ze iets vragen waar je niet echt enthousiast over bent. Geef een positief antwoord en probeer het gesprek in een andere richting te sturen. Als iemand bijvoorbeeld naar je baan vraagt, waar je eigenlijk niet graag werkt, zeg dan dat je na de uren graag met collega’s iets gaat drinken. Verander daarna van onderwerp.

5. Geef de ander een goed gevoel
Concentreer je vooral op de positieve eigenschappen van de persoon. Wanneer ze merken dat je hen bekijkt zoals zij het willen, zullen ze op slag meer interesse in je tonen.

Lees ook:Wat nou als mannen alles zouden zeggen wat ze denken tijdens het daten?
Lees ook:De geheime technieken van het verleiden van vrouwen
Lees ook:Zoek de ware met MTV!
Lees ook:Waar praat je over tijdens de eerste date? Nou niet over je ex(en)!
Lees ook:Doe aan ‘kwalitijd’ samen met een bevriend stel

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>