Erotisch food voor een Valentijns-diner voor 2

Heren gastroseksuelen kunnen morgen geheel hun goddelijke gang gaan.

Nergens is een vrouw meer mee te verwennen dan een met liefde bereide maaltijd.

En met de juiste afrodisiaca sprankelt die liefde nog uren na………..

ZEEBEESTJES
Volgens de liefdeslegende at Casanova als ontbijt steevast 50 oesters. Als rijke bron van libidoverhogend zink zorgen oesters voor meer stabiliteit in de hormonen. Een stevige dosis zink wordt dan ook gelinkt aan een gezonde seksdrift, zeker bij mannen.

In een Italiaanse studie uit 2005 werd bovendien ontdekt dat ongekookte zeevruchten hoge dosissen van specifieke aminozuren bevatten die de testosteronproductie een duwtje in de rug geven. Bij vrouwen krijgt progesteron dan weer een boost, waardoor de zin in seks stijgt.

PEPER IN JE REET
Wat pit toevoegen aan je gerechten zal de temperatuur ook tussen de lakens doen stijgen. Chilipoeder bevat namelijk capsaïcine, een actieve stof die de bloedcirculatie verbetert en de zenuweindes stimuleert. Hierdoor stijgt onze hartslag en lichaamstemperatuur, sensaties die we ook vlak voor en tijdens het vrijen ervaren.

RUWE BOLSTER, BLANKE PIT
Rijk aan foliumzuur, zorgen avocado’s eveneens voor een betere circulatie van het bloed naar de erogene zones. Ze bevatten ook goede vetten die evenwicht in onze hormonen brengen. Daarnaast zijn avocado’s ook een goede bron van vitamine E, een antioxidant die gekoppeld wordt aan meer plezier tijdens de seks en langdurige erecties.

NOTEN
L-arginine is cruciaal voor de productie van stikstofoxide, dat de bloedstroom naar de intieme delen stimuleert. Walnoten en pindanoten zijn ideaal, maar ook uit zeewier, kalkoen en kip kan je L-arginine halen.

Het is een natuurlijke vorm van viagra, maar de hoeveelheid die mannen nodig hebben, varieert sterk van persoon tot persoon. Resultaten zie je gemiddeld pas vier uur na het eten. Uit onderzoek blijkt dat de L-arginine ook de duur van het orgasme zou verlengen.

CHOCOLADE
Ook dit cliché blijft overeind: chocolade is een sensuele knabbel. Het is zoet en zacht en roept automatisch een gevoel van comfort op. Door de aanwezigheid van fenylethylamine wordt de uitstoot van dopamine gestimuleerd, waardoor we ons euforisch en opgewekt voelen.

LIBIDOTHEE
Bij de Azteken werd het kruid damiana ingezet om het libido een boost te geven. Damiana bevat cafeïneachtige stoffen en essentiële oliën die hormonen uitbalanceren, de circulatie naar de de erogene zones stimuleren en de lichaamstemperatuur doen stijgen. Een paar kopjes van deze thee zouden je seksleven een stuk spannender maken.

HAREMKOFFIE
In het oude Arabië vertrouwden sultans op dit koffierecept om de vrouwen in hun harems te prikkelen voor hete nachten. Het was een mix van sterke, zwarte koffie, kardemom (uit de gemberfamilie), ruwe honing en saffraan.

Koffie staat al lang bekend voor het verhogen van alertheid, maar zal alleen werken als een afrodisiacum als je het eigenlijk niet vaak drinkt. Kardemomextracten boosten dan weer de circulatie, terwijl ruwe honing voedingsstoffen bevat die de hormonen balanceren. Saffraan zit tot slot boordevol fytonutriënten die erectiestoornissen helpen voorkomen.

Lees ook:Dames: zet dit op tafel als je wilt dat hij je zwanger maakt!
Lees ook:Mannen en de penopauze
Lees ook:Mannen, van frisdranken krijg je lousy sperma!
Lees ook:Smaak van liefde
Lees ook:Bedoelt u sociaal monogaam of seksueel monogaam?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>