Second Love maakte huwelijk Sophie kapot. Lees hier haar relaas!

Sophie (in de 60) schreef een brief aan Erik Drost, oprichter van overspel-website Second Love.

Haar man vond een jongere vrouw via de datingsite.

En daar is Erik Drost deels verantwoordelijk voor, schrijft ze……….

Geachte heer Drost,

Mijn man las in een kwaliteitskrant een artikel over Second Love. Een site voor ‘gelukkig getrouwde’ mensen die wat spanning zoeken die ze in hun huwelijk niet meer hadden. Het prikkelde zijn fantasie. Het leek hem wel wat. Tenslotte was hij gelukkig getrouwd. Maar soms dacht hij wel: is dit het nu? Er was geen spanning meer. Hij wilde, zoals hij mij later vertelde ‘nog één keer vlammen’. Nou, dat heeft hij gedaan. Het was een steekvlam. En ik zit nu op de rokende puinhopen.

Mijn man werd gekoppeld aan een vrouw. Deze vrouw was single. Op zoek naar een vaste relatie. Ze had het eerst via ‘gewone’ datingsites geprobeerd maar ze had daarmee teleurstellende ervaringen opgedaan.

Ze vertelde mijn man dat ze een fijn leven leidde als onafhankelijke vrouw met een goede baan en leuke vrienden. Ze wilde af en toe een leuke avond met een man voor wat spanning, meer niet. Hij geloofde haar. En sprak met haar af. Hij moest steeds vaker naar een congres of een dagje uit met collega’s. Na een aantal maanden van bedrog besloot hij het mij te vertellen. Met de hand op zijn hart bezwoer hij me dat hij nooit bij mij weg zou gaan. Hij had een gelukkig leven met mij. Hij wilde alles wat hij samen met mij en onze kinderen had opgebouwd niet kwijt. Dat was het niet waard. Maar hij zou die vrouw toch nog wel willen blijven zien. Een combinatie leek hem ideaal.

Ik was totaal overrompeld en erg in de war. Toen hij dat zag, stopte hij met haar. Het zou mooi zijn als het verhaal hier zou stoppen. Second Love als ‘opfrisser’ van het huwelijk. Zo stelt u het maar al te graag voor. Second Love als nieuwe impuls. Waar beiden in de relatie beter van worden. Maar zo is het niet gegaan. Ik was in de veronderstelling dat het voorbij was, maar al snel nam die vrouw weer contact op met mijn man. En ja, het vlees is zwak. Hij ging overstag en het bedrog ging door. Tot ik erachter kwam. Toen was hij weg.

Ik zat niet in een sprookjeswereld met mijn man. Wij leefden al 35 jaar samen, een fijn leven, maar met de dagelijkse routine, met mooie en minder mooie momenten. We liepen tegen de zestig en praatten vaak over wat we allemaal wilden doen als we met pensioen zouden zijn. Er waren soms irritaties, in bed was het minder spannend, we hadden de sores van het werk, de sociale verplichtingen, een lekkage in de keuken. Vanuit die positie kon ik niet op tegen een vrouw die mijn man adoreerde, die hem in bed verwende, die tegen hem opkeek. Ik was trots op mijn man, maar ik keek niet tegen hem op. Hij was mijn gelijke, mijn soulmate. Wat die vrouw hem bood, kon ik niet meer bieden. Het was een ongelijke strijd.

U zult ongetwijfeld zeggen dat mijn man zelf verantwoordelijk is voor wat er gebeurd is en niet Second Love. Natuurlijk is mijn man verantwoordelijk voor zijn daden. Maar Second Love maakt vreemdgaan wel erg gemakkelijk. Mijn man heeft me zelf verteld dat hij waarschijnlijk nooit op een vrouw had durven afstappen. Daar is hij te verlegen voor. Maar op deze manier durfde hij het wel. Hij stapte een virtuele wereld binnen waar hij van zichzelf de persoon kon creëren die hij graag zou willen zijn.

Uiteindelijk vertrok mijn man heel plotseling uit mijn leven. Van de ene op de andere dag naar een andere vrouw. Een ander leven. Alles achter zich verbrandend. Het heeft veel leed veroorzaakt. Niet alleen bij mij, maar ook bij de kinderen. Wij waren een hecht gezin. Hoewel de kinderen het huis uit zijn, gingen we elk jaar nog een week met het hele gezin op vakantie. We hadden veel tradities, veel gezamenlijke momenten. Dat valt ineens allemaal weg.

En er is de schaamte. Als mijn man zijn nieuwe partner via zijn werk had ontmoet, dan vertel je dat toch gemakkelijker dan dat hij zijn nieuwe vrouw via Second Love kent. Het voelt vies, besmeurd. De kinderen hebben er ook moeite mee. Hij heeft hen zelf verteld, dat hij haar via die site heeft leren kennen, maar het heeft het beeld van hun vader toch veranderd. Hij is van zijn voetstuk gevallen.

Enige tijd geleden werd er aandacht besteed aan Second Love bij Pauw & Witteman; SGP-voorman Kees van der Staaij was te gast. De uitzending maakte mij woedend. Vooral omdat de kritiek op Second Love in de hoek van de SGP werd weggezet. En dat terwijl Van der Staaij niet veel anders deed dan opkomen voor de huwelijkse trouw. Maar dat is natuurlijk niet hip en dus gingen deze voorvechters van de vrije liefde ongenuanceerd en, wat mij het meeste stoorde, zeer lacherig met het onderwerp om. En nu de EO er aandacht aan besteedt, kan het weer zo vertaald worden. Dit gaat niet over SGP, dit is niet EO, dit gaat over fatsoen. Voor de goede orde: ik stem D’66 en ben lid van de VPRO. Ik woon in een grote stad en ben een moderne, ruimdenkende vrouw. Maar voor mij is trouw belangrijk.

Ongetwijfeld zult u blijven denken dat er het één en ander aan onze relatie schortte. Het antwoord is ja. Er waren soms wel dingen. Maar in hoeveel relaties is dat niet zo?

Het mooie van lang samen zijn en samen groeien en een gezin opbouwen is dat je leert te accepteren wat er niet is en kunt genieten van wat er wel is. Dat wat je samen hebt opgebouwd is het waard. Zo denk ik erover. Het was heel schokkend te ontdekken dat mijn man er blijkbaar anders in stond en dat niet met mij heeft gedeeld. Hij heeft me mijn leven afgepakt!

Second Love pretendeert een site te zijn die wat spanning en creativiteit in je huwelijk brengt. Goed voor je huwelijk. Nou, mijn huwelijk heeft het niet veel goeds gebracht. Ik zie het spotje regelmatig langskomen: ‘Gelukkig getrouwd? Second Love! ‘Ja, ik was gelukkig getrouwd. Nu niet meer!’

Met vriendelijke groet,

Sophie

Vanavond in EO’s ‘Dit is de Dag Reportage’ verslaggevers die in de huid kruipen van overspelige partners op zoek naar hun drijfveren en motieven om met vuur te spelen. Deze brief is er onderdeel van.

Lees ook:Verliefd of getrouwd? Zoek de 11 verschillen!
Lees ook:Open brief van kind aan z’n scheidende ouders
Lees ook:De ultieme relatietest? Kinderen!
Lees ook:Extreme cougar: 90-jarige vrouw doet het met man die half zo oud is
Lees ook:Sjoukje zegt sorry tegen alle vrouwen die wel een kind willen, maar…..

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>